Press "Enter" to skip to content

“ОБЗОР НА КРЪГА”: Втори кръг в Ефбет лига – сезон 1, епизод 2

Втори кръг в Ефбет лига бе изигран въпреки високите температури, които почти достигнаха 40 градуса. Сега остава да разберем кой какво е свършил. Именно това е целта на днешния материал.

Отменен двубой. Няколко изненади и голов трилър в последния от мачовете. Какво точно се случи във втория кръг на Ефбет лига ще разберете от втория епизод на “ОБЗОР НА КРЪГА” на “Ритнитопъ”. Освен, че ще се доверим на цифрите, за да подредим перфектните 11 на кръга, ще обърнем внимание на следните акценти:

  • Първото чудо на “Ритнитопъ” – ДОРИАН БАБУНСКИ
  • Безсилният “Левски”– 2 от 2 загуби за “Локомотив” (Пловдив)
  • Защитната линия на “железничарите” от Надежда
  • Битката на сезона “Пирин” – “Берое”
  • Поредна титла за “Лудогорец”?

Преди да се потопим в случилото се през втората футболна седмица, нека хвърлим око на отбора на първи кръг, или както ние го наричаме – “РИТНИТОПЪ 11”:

Отборът на “Ритнитопъ”

Защо избрахме именно тези футболисти, можете да разберете тук!

Вторият кръг на родното първенство предложи някои изненади и същевременно класически резултати от страна на фаворитите. Ето и резултатите от мачовете:

Резултатите от втори кръг на Ефбет лига

По традиция сглобяването на перфектните 11 започва от позицията на човека под рамката на вратата! За втора поредна седмица нашият титулярен вратар е Красимир Костов! Въпреки колебливата игра с крака, която стражът на “Ботев” (Враца) предложи през настоящия кръг, той успя да победи всички останали по редица показатели, свързани със спасяванията.

Показателите на Красимир Костов и Александър Любенов

Разбира се, няма как да не отдадем заслуженото и на Александър Любенов, който с невероятната си игра, успя да помогне на “Локомотив” (София) да се добере до победата в “железничарското” дерби срещу “Локомотив” (Пловдив).

Защитната линия на “Ритнитопъ”

Защитната линия обаче изглеждаше по съвсем различен начин. Коренът “крачун” във фамилните имена на Пламен и Артур се закрепи в центъра на отбраната. На левия фланг на защитната се настани завърналият се в “Левски” Иван Горанов, а Виктор Попов от “Черно море” пое нещата в свои ръце след люта “статистическа” битка с десния бек от миналата седмица Сисиньо.

Халфовата линия на “Ритнитопъ”

По традиция, в халфовата линия винаги се настаняват класически опорен халф (6) и плеймейкър (10), който ние наричаме “Архитектът на Ритнитопъ”. В тяхната компания позиционираме и номер 8, който няма фиксирана позиция. Това е нашият т.нар. най-добре представил се полузащитник. От инфографиката виждаме, че Владимир Семерджиев заема ролята на защитен полузащитник, докато Стефан Велев и Здравко Димитров спорят за титлата “архитект”. Комапния им прави Пабло Гарсия от “Черно море”, който несъмнено направи страхотен мач срещу “Ботев” (Пловдив).

Атакуващото трио на “Ритнитопъ”

В атакуващ план няма как да не отбележим, че с двата си гола срещу “Левски”, Дориан Бабунски заслужи мястото си в титулярния ни състав. От своя страна Родриго Енрике и Доминик Янков бяха в центъра на събитията в своите отбори и по този начин те запълват титулярните 11.

Ако всичко това не ви е достатъчно и искате да се потопите в статистиката и да разберете защо именно тези футболисти попаднаха в перфектния отбор на кръга, изгледайте целия епизод на “ОБЗОР НА КРЪГА”:

Втори кръг в ефбет лига
Натисни тук, за да гледаш целия епизод!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *