Press "Enter" to skip to content

Да подкрепиш Бербатов. Последствията за “Беласица”.

Борислав Михайлов даде страхотна оценка на състоянието на българския фубол. В същото време репресиите са нещо напълно нормално в третото ниво на българския футбол. Днес отборът на “Беласица” (Петрич) бе изваден от Югозападната В група. Видимо заради заявената подкрепа посока Димитър Бербатов.

Мигове след като отборът от Петрич обявява подкрепата си спрямо Бербатов, съдийските решения в мача срещу “Оборище” в Панагюрище ясно показват какво ще бъде отношението към отбора оттук нататък(1). Това обаче се оказва най-малкият проблем. Входирана е жалба от страна на “Бела” срещу съдийството, но темата 3 часа по-късно вече са неизплатените над 5000 лева задължения. Всъщност отборът от Петрич не е единственият със задължения в третото ниво на футбола ни. Това е съдбата на почти всеки клуб, и то не само във “В група”. Същата е ситуацията дори и в efbet лига. Защо обаче отношението е различно?

Какво точно се е случило?

Датата е 04.09.2021 година, а ОФК “Беласица” играе оспорван мач в Панагюрище с местния “Оборище”. Мачът бива загубен от “Бела” с 2:1, но не и без съдействието на един от арбитрите, който отменя чист гол за при резултат 1-1. Вторият гол за домакините от Панагюрище става дело след неотсъдена чиста 2 метрова засада. Но…

В първия работен ден след празника 6-и септември, а именно 7-и септември (вторник) ръкводството на ОФК “Беласица” входира жалба в ЗС на БФС срещу арбитъра на гореспоменатия мач. Няколко часа по късно е получено писмо (снимка 1) в офисите на ОФК “Беласица”, с което се съобщава на ръководството, че заради неизплатени задължения в размер на 5360лв. клуба от град Петрич е ИЗКЛЮЧЕН (ОТСТРАНЕН) от Югозападната Трета лига!

Снимка 1

На 9-и септември ръководството на отбора плаща дължимата глоба по сметките на БФС. През тези 2 дни “Беласица”, според секретаря на ЗС на БФС София, не е част от Югозападната Трета лига (така пише в писмото). Но, ще си кажете, какво интересно има тук?

Снимка 2

Погледнахте ли снимка 2? Всеки един нормален човек, който е работил с АБВ поща ще успее да види, че с писмото се потвърждава за платените глоби и клубът (ОФК “Беласица”) отново е редовен участник в Югозападната Трета лига. Това разбираме от писмото, изпратено до човек с инициали Иван Р.(кой ли е той?) на 9-и септември в 16:24?! А чак на другия ден, 10-и септември в 11:53 съобщението бива “препращано” до Иван Златински – директор на ОФК “Беласица”.

Човекът “Иван Р.” всъщност е Иван Редовски. Интересното в слуачая е ЗАЩО? Защо старши-треньорът и президент на футболния “Балкан 1929” (Ботевград) получава тази информация?

Въпросите, които изникват от този казус не са един или два…доста повече са. А ние ще търсим отговорите!

Мнението на “Ритнитопъ”: Както политическата машина, така и футболната такава работи с метода на репресията в България. Защо един отбор, който е в пълното си право да подкрепи публично даден кандидат трябва да става жертва на “лов за вещици” от страна на БФС? Това ли е функцията на БФС? Ако – да. По-добре да не съществува такава организация. Тя е единствено във вреда на българския спорт!

Също така – въпрос, на който наистина нямаме отговор. Какво е общото между президентът на “Балкан 1929” и секретаря на Зоналния съвет? Ако някой има отговора, искрено го молим да ни го даде! А ние ще го публикуваме!

Източници:
(1) Marica.bg. (2021, October 12). Извадили Беласица от В група заради подкрепа за Бербатов. marica.bg. https://www.marica.bg/sport/futbol/izvadili-belasica-ot-v-grupa-zaradi-podkrepa-za-berbatov?fbclid=IwAR1XHOXZjeWL73ZGAkvEg9sCanhWO1j06ccUiJ_C_mMmtyn7UruoQ6X6jiA

More from Проблематиката в българското съдийствоMore posts in Проблематиката в българското съдийство »

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *