Press "Enter" to skip to content

Димитър Бербатов: “Нов Конгрес на БФС през март!”

Последният Конгрес на БФС остави неприятни чувства у повечето футболни фенове. Тогава за президент на съюза бе избран Борислав Михайлов, но дискусиите дали изборът е бил легитимен останаха! Ако сте забравили какво се случи на 12-и октомври, проследете събитията отново тук:

Какво се случи на Конгреса през октомври!

Днес в спортното шоу на Дарик радио гостува главният претендент за президентския пост във футболния съюз – Димитър Бербатов! Главната тема бе бъдещето на футболния съюз! Или иначе казано – какво се случва оттук нататък?

Днес стана ясно, че Софийският градски съд е постановил запор на вписването на решенията, взети на Конгреса на БФС от 12.10.2021г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. В ход са и още няколко производства. Това означава, че в момента, технически, Борислав Михайлов не е президент на футболния ни съюз. Какво означава това?

Според Димитър Бербатов нов Конгрес не просто ще има някога, а той вече е насрочен за 18-и март. Тъй като мандатът на настоящото ръководство изтича през март 2022 година, тогава трябва да бъде проведен и нов Конгрес. Все пак има юридически хватки, които могат да бъдат използвани.

Един евентуален сценарий е следният. Един месец преди Конгреса, футболният съюз може да смени процедурата. Например да реши, че президент няма да бъде избиран. За да се избегне такъв сценарий трябва да се организира нова подписка със съгласието на 1/3 от клубовете. По този начин ще се гарантира новият Конгрес да бъде изборен!

Това е и настоящата задача на Димитър Бербатов и неговия екип. Към момента голмайсторът на България за всички времена е впрегнал всички сили да събере нужните декларации. Той е обнадежден, че през март месец ще има нови избори.

“Ако те си мислят, че чрез юридически хватки ще се измъкнат, няма да се случи…Прокуратурата се е самосезирала, влиза, проверява нещата. Съдът се произнася. Ако бе проведен балотаж, всичко щеше да е наред. Всичко се случва, защото не се спазват правилата. В момента сме в ситуация, в която вместо да се занимаваме с футбол, се занимаваме с легални процедури.”

– каза Бербатов пред Дарик радио

Оказва се, че протоколът от Конгреса не е вписан в Търговския регистър. Чрез технически хватки протоколът може да бъде скрит, за да не се вижда. Защо обаче от БФС правят това? Крие ли се нещо? Нека не забравяме, че има и аудио запис. Всичко това предстои да бъде разшифровано.

Относно изказването на Бербатов за Прокуратурата, стана ясно, че е стартирала прокурорска проверка в БФС като основната цел на проверката е стопанисването на футболната база в Бояна. Според dsport прокуратурата се е самосезирала на база изнесени документи преди Конгреса на БФС от екипа на Димитър Бербатов.

От “Ритнитопъ” публикуваме многократно разкритията на разследващият сайт bird.bg, които можете отново да прочетете тук:

Освен Прокуратурата, Икономическа полиция също е започнала процедура, искайки писмена справка от БФС по две направления:

  1. Устройство и дейност на Българския футболен съюз,
  2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна.

Очакваме развитие и по тази тема. Всичко най-актуално ще бъде публикувано на страницата на “Ритнитопъ” във Фейсбук! Teмата ще разискваме утре, заедно с общинския съветник в Пловдив Георги Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов! Гледайте ни точно в 19:00 във Фейсбук или YouTube:

May be an image of 1 person, suit and text
Сряда (16.11) от 19:00 в каналите на “Ритнитопъ”

Ако пък искате да видите и още една гледна точка от Конгреса, Георги Захариев може да ви я даде. Повече вижте тук:

Как Георги Захариев видя Конгреса на БФС!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *