Press "Enter" to skip to content

Шампионките от Требич! Представяме ви ЖСК “ЛП Суперспорт”!

ЖСК „ЛП Суперспорт“ е основан през 2001-ва година. Първоначално играе срещите си на стадион „Герман“ и стадион „Люлин“. В последните няколко години клубът приема съперниците си на стадиона в най-северния квартал на София – Требич. Основният екип е тъмносини фланелки с оранжеви яки, тъмносини гащета и чорапи.

През всичките години от създаването си ЛП Суперспорт е неизменен участник в Държавното първенство и купата на страната при жените. ЛП е един от отборите, които всяка година се борят за призовите места и отличия.

Клубната емблема на ФК“ЛП Супер Спорт“ София

Дългогодишен старши треньор на отбора е Лъчезар Паланков. Под неговото ръководство тима на ЛП печели купата на България за жени през 2003, 2005 и 2006г., а е финалист за купата през 2002 и 2004г. Шампион на България за 2004г. Втори в държавното първенство за 2002, 2003, 2005, 2006 и 2007г. Участник в Шампионска лига на УЕФА за жени в предварителната група в Словакия, завоювайки трето място и печелейки първата точка в този турнир за България. Клубът става трети на Балканиадата за девойки U14 в Солун (Гърция) през 2007г. Четвърти на Световен футболен фестивал, турнир за девойки U17 в Харлем, Нидерландия през 2008г.

От създаването на лигата за девойки в България ЛП са печелили шест първи и едно второ място, както и официален шампион за девойки младша и старша възраст за 2006г.

Отборът на ЛП Суперспорт

Не по-малко са и индивидуалните призове на състезателки, защитавали цветовете на отбора. Лиляна Костова е голмайстор на всички първенства, в които е участвала, както и голмайстор в националните отбора за жени и девойки.

Лили Костова и Верона на четвъртфинал за Купата на Италия/ВИДЕО/
Лиляна Костова с екипа на Верона!

За най-добри вратарки са определяни титулярките в различните национални гарнитури: Вероника Минчева и Теодора Кодова.

Мнението на “Ритнитопъ”: Политиката на клуба е да издирва и селектира талантливи девойки от цялата страна, които да тренират и учат в столицата, откривайки интернат за тях. Надяваме се все повече такива практики да бъдат прилагани и от други отбори в родното първенство за жени, за да можем да се радваме на едно по-качествено първенство в бъдеще!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *