Press "Enter" to skip to content

Фейенорд – Славия, 18.03.1981г.

В своята повече от стогодишна история ”Славия” със сигурност може да намери достатъчно основания за голяма гордост. С кампанията си в Европа през 1967 година, футболният клуб се превръща в първия роден тим достигнал до полуфинал в европейски турнир.

Вторият голям европейски поход на ,,белите” е именно през сезон 1980/1981. Славистите се справят последователно с полския ”Легия” и чешкия ”Спарта” (Прага), за да си заслужат мястото на четвъртфинала за КНК (Купа на Носителите на Купи).

На пътя на ”белите” се изправя безспорно един от грандовете на европейския футбол – ”Фейенорд”. Още в първия мач холандците разбират, че срешу тях е един суперотбор и високомерието им е наказано. С два гола на Чавдар Цветков и един на Георги Минчев ”Славия” печели първия мач и гледа с оптимизъм към реванша.

“Фейенорд” срешу “Славия” в турнира КНК (оцветено)

За съжаление на българския тим в ответния мач, от който е и оцветената ни снимка, холандският тим демонстрира истинската си мощ и записва победа с 4 безответни гола. С общ резултат 6:3 от двата мача ”Фейенорд” продължава към полуфинала на надпреварата.

“Фейенорд” срешу “Славия” в турнира КНК

Ако искате да видите още от оцветените футболни снимки на “Ритнитопъ”, последвайте нашия Instagram акунт!

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *