Press "Enter" to skip to content

Възможно ли е Левски да спаси ЦСКА София? Има как.

Транзакция от “Левски” към Стоичков има за посока дарителската сметка на ЦСКА София.

Както сигурно сте запознати, в момента отборът на ЦСКА София набира средства за погасяване на дълговете си към няколко бивши футболисти на клуба – Юнес Бенжалюн, Сержиньо, Тенгариня и Нилсон Антонио. Феновете на клуба реагираха впечатляващо, като по тяхна инциатива бе отворена дарителска сметка.

Сумата в нея набъбва с всеки един изминал ден и вече успя да достигне повече от 200 хил. лева. Над 2500 фена на отбора вече са дарили различни суми, сред тях е и носителят на “Златната топка” Христо Стоичков. Освен, че Камата вече дари сумата от 3000 лева, бившият футболист заяви, че очаква още пари да постъпят в посока стадион “Българска армия”.

Академия ''Христо Стоичков'' ще работи на пълни обороти - БГ футбол -  Dsport.bg
Христо Стоичков с представянето на своята история на стадион “Васил Левски”; снимка: dsport.bg

Очакваната сума е в размер на 40 хил. евро и няма да дойде от джоба на Стоичков. Става дума за комисионната, която футболна академия “Христо Стоичков” трябва да получи за трансфера на Божидар Краев от “Левски” в датския “Мидтиланд”. Още преди време стана ясно, че “сините” не са изплатили задължителния от ФИФА процент на първия клуб на Краев.

Жалбата на Стоичков към лицензионната комисия на БФС(1)

Още през изминалата година, Христо Стоичков внесе молба до лицензионната комися на Българския футболен съюз (БФС), но развитие по този казус няма. Камата на няколко пъти вече повдига въпроса, но този път ситуацията е по-интересна. Легендата на „червените“ обещава, че когато “Левски” се изплати, всички пари ще отидат в дарителската сметка на ЦСКА София. По този начин ще станем свидетели на много куриозна ситуация. Пари на “сините” ще стигнат до “червените” в ключова финансова ситуация и за двата отбора.

От “Герена” обаче отричат дължимата сума и твърдят, че този казус е отдавна приключен. Информацията беше публикувана от dsport.

Мнението на “Ритнитопъ”: Подходът на Христо Стоичков в настоящата ситуация е изключително любопитен, тъй като и “Левски” и ЦСКА София се намират в трудна финансова обстановка. Рядко можем да отличим общото между давата клуба, но този път го виждаме нагледно. Феновете на двата най-големи български отбора събират финансови ресурси, с цел спасението на любимите си отбори.

Дали Христо Стоичков ще получи дължимото от “сините”? Предстои да разберем. Ще бъде невероятно най-големият дарител на стадион “Българска армия” да бъде именно вечният съперник “Левски”!

Източници:
(1) Камата чака пари от Левски, които да дари на ЦСКА. (2022, February 7). Последни новини от света на спорта – dsport. https://dsport.bg/kamata-chaka-pari-ot-levski-koito-da-dari-na-cska.html#parent=section

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *