Press "Enter" to skip to content

Югоизтокът на полусезона: Черноморец 1919 (Бургас)

Четвърти в Югоиззточната Трета лига се нарежда Черноморец 1919 Бургас, който в последните години неизменно е фактор в дивизията си.

След като последния път ви представихме петия в Трета лига – югоизток тим на „Асеновец“ (Асеновград), днес идва ред на четвъртото място. Там, в подножието на тройката намираме едно познато име – „Черноморец 1919“ (Бургас).

Сякаш вече свикнахме да виждаме отбори с история от фуболни градове да се подвизават извън елита ни. Такъв е и примерът с „акулите“.

Сигурно много от вас ще се сетят за недоразумението “Черноморец-Бургас” (София) или за силния период при Краси Балъков и Херо в края на първото десетилетие на новия век, когато тимът носеше името ПСФК Черноморец (Бургас).

Снимка: sportal.bg

Организационните неуредици и разкритията относно Митко Събев, тогавашния собственик, довеждат до фалит ПСФК “Черноморец” (Бургас) АД. Това дава тласък към основаване на нов клуб. Идеята е той да бъде продължител и носител на историята на бургаския клуб. Това става факт през 2015-а година и „акулите“ експресно изминават пътя през дивизиите към Трета лига. За тима в окръжните дивизии играят легендите съответно на “ЦСКА” и “Левски” Стойко Сакалиев и Златко Янков – Фара.

Там „акулите“ се превръщат в константа в последните години. Клубът залага основно на млади играчи, повечето от които местни кадри. Успя да се завърне и на своя стадион „Черноморец“, след като с години скитосване по чужди терени, включително и на стадион “Лазур”.

Феновете на “акулите” се завърнаха на своя стадион “Черноморец” след повече от 17 години. Снимка: Facebook

Въпреки че големи цели никога не се афишират, “акулите” всеки сезон се движат сред челниците. Солидната игра бе подплатена с допуснати едва 4 гола в последните 10 мача. Загубите от с 0:4 и 0:3 съответно от “Асеновец” и “Гигант” (Съединение) са тези, които отдалечиха тима на три точки от тройката.

Играчите на Черноморец за поредна година показват постоянство и силна форма на югоизток. Снимка: гонг.бг

През зимата в Черноморец се завърнаха юношите Антон Узунов и Александър Димитров, съответно от “Литекс” и “Ямбол”. Друго ново име е бранителят Валентин Иванов, пристигнал на ст. Черноморец от дубъла на “Берое“. Димо Славов и  Михаил Каменов също вече са „акули“, като досега носеха екипа на градски съперник “Нефтохимик”.

Зимни контроли:

15. януари: “Спартак (Варна)” 0:5 “Черноморец 1919” (Буграс)

19. януари: “Черноморец 1919” (Бургас) 2:2 “Карнобат”

22. януари: Черноморец 1919 (Бургас) 4:2 “Розова долина” (Казанлък)

28. януари: “Черноморец 1919” (Бургас) 1:1 “Черно море U19” (Варна)

5. февруари: “Созопол” 1:4 “Черноморец 1919” (Бургас)

9. февруари : “Черноморец 1919” (Бургас) – ОФК “Несебър”

Мнението на Ритнитопъ: В последните сезони, след направения рестарт, Черноморец се установи като един от тимовете с постоянно много силно представяне. Доказателство- пропуснатата заради голова разлика промоция миналата година.

Ако се изчистят грешките като тези срещу “Асеновец” и “Гигант”, можем да очакваме ченоморци да се намърдат в тройката, че защо и да не подишат в гърба на “Саяна” (Хасково).

Източници:
https://sportal.bg/news-2020061908420986202
https://www.chernomoretz1919.com/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/
https://bgclubs.eu/teams/Chernomorets1919(Burgas)?season=222#10171-111
https://bulgarian-football.com/yugoiztochna-treta-liga.html
https://www.transfermarkt.com/chernomorets-1919-burgas/transfers/verein/4494

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *