Press "Enter" to skip to content

Пари изчезват в БФС? Нищо ново.

В БФС липсват пари? Точно така. Изчезнаха документи за почти 1 милион лева.

Странно-приятното чувство, което Георги Иванов-Гонзо успя да остави у някои от нас през последна седмица вече е напълно заличено. Никой не си е мислил, че Боби Михайлов и неговите приближени ще се преобразуват в бели дрехи за по-малко от година, но все пак очаквахме някакво подобрение. Поне от кумова срама.

Какво се случи днес? Министерството на младежта и спорта алармира за незаконосъобразни действия на служители, допуснали изчезването на документи по скандала с държавните средства, изразходвани за организация на европейското първенство за юноши през 2015 година.

“Има сериозни съмнения за незаконосъобразни действия от страна на служители на ММС, допуснали изчезването на проекта, който е неразделна част от договора, сключен между ММС и БФС, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. през 2015 година.

пише в съобщението на Министерството

В съобщението се посочва още, че заради липсващата документация към настоящия момент Министерството не е в състояние да възобнови проверката. По казуса ще бъдат сезирани компетентните органи.

Това не е изобщо първия проблемен случай с изчезнали пари, свързани с БФС. След серия разследвания на bTV през 2019 година, Министерството на младежта и спорта поиска Българският футболен съюз да възстанови неправомерно похарчени над 140 000 лева. Беше установено, че БФС е плащал за осветление, съдийска стая и стая за делегата на стадион “Черноморец” в Бургас. Официални мачове от шампионата там не са играни. В началото на месец май 2020 г. от футболната централа отрекоха твърденията за нецелесъобразни разходи по организацията и не приеха претенциите за възстановяване на сумата в размер на близо 145 хил. лева.

Доказателства и за други престъпления на Михайлов и неговите приближени бяха публикувани от bird.bg през изминалата година. Ако не сте запознати, задължително прочетете статията ни по темата:

Мнението на “Ритнитопъ”: Дори и тайно да ни се иска българският футбол да се оправи на всяка цена, дори и ако Михайлов остане в своето крисло, трябва да бъдем реалисти и да забравим всякакви подобни мисли. Това е наистина невъзможно. Скоро ще станат две десетилетия откакто настоящата управа властва над футбола ни. Какъв е ефектът? Изчезнали пари.

И не само. Пропиляни възможности. Пропиляни таланти. Пропиляни съдби. Целият този цирк, който дори не се задъхва, трябва да престане час по-скоро. Ще следим всичко около футболния съюз и предстоящия Конгрес през март. Омръзна ни да казваме, че “този път ще е различно”. Но наистина го вярваме. Времето им изтече. Да им бием шута! Споделяйте тези материали, за да могат всички да видят случващото се!

Източници:
(1) https://btvnovinite.bg/sport/mms-izcheznali-sa-kljuchovi-dokumenti.html
(2) https://btvnovinite.bg/sport/mms.html

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *