Press "Enter" to skip to content

Не само в столицата има футболни фенове. Борбата на Арда!

След като в последните дни “червени” и “сини” си мерят дарителските сметки, още един футболен клуб тръгна по този път. Отборът на “Арда”.

Отборът на “Арда” (Кърджали) започна настоящия сезон в родното първенство с големи надежди. През изминалия сезон “сините” от Южна България успяха да извървят изключително дълъг път – от изиграването на първия си мач на осветление, до битка за място в европейските клубни турнири! Повече за сезон 2020/21 можете да прочетете на нашия обзорен материал(1):

Как премина сезон 2020/21 в Кърджали.

Малко преди Коледа обаче нещата се преобърнаха с главата надолу. Треньорът Николай Киров пое в посока София, за да поеме тима на ЦСКА 1948, а със себе си взе трима ключови футболисти на отбора. Все пак отборът от Кърджали успя да си стъпи на краката и към момента се намира в средата на таблицата на 9-ото място в класирането.

Каква беше ситуацията в клуба към онзи момент, можете да чуете директно от дефанзивния халф на отбора Лъчезар Котев, който беше гост на “Обзор на кръга” в края на миналата година.

Част от участието на Котев в “Обзор на кръга”.

Все пак наистина “сините” запазиха самообладание след трусовете, които освен спортно-технически, бяха и финансови. В момента треньор е Стамен Белчев и по всичко изглежда, че ситуацията се стабилизира. Съвсем скоро Белчев се изказа позитивно за случващото се в клуба(2):

„Изпълнихме на 85-90% това, което бяхме запланували като план. Мисля, че сме готови за началото на втория полусезон.

Да, радвам се, че успяхме да задържим някои от основните играчи. Това беше условието да започна като тряньор в Арда, а не да започна и да нямам футболисти, така че изобщо не е стоял въпроса, дали ще се разделяме с тях. Да при добра оферта, може, но във всички други случаи не.

На всеки треньор му се иска да има нови футболисти и те да са добри. Водим разговори в тази насока. Надявам се до края на семицата да има добро развитие и да имаме нов играч в отбора. Търсим играчи на конкретни позиции“, разкри Стамен Белчев и допълни: „Търсим нападател. Нямаме друга опция освен Тонислав Йорданов и искаме да вдигнем конкуренцията на този пост“.

сподели Белчев пред Дарик

Абонаментните карти за втория полусезон също вече са на пазара, и могат да бъдат закупени на цени между 30 и 120лв., в зависимост от сектора на “Арена Арда”(3). Първото изпитание пред отбора ще бъде действащият шампион “Лудогорец”. Мачът бе отложен по доста спорни причини, които защитаваха интереса на “разградчани”. В Кърджали дори не бяха попитани дали имат нещо против. Повече можете да прочетете в статията ни за конректния случай:

Финансовото състояние на отбора не се намира в най-добрата си форма. Именно това е причината “Арда” да се обърне към своите привърженици. Клубът обяви днес отварянето на дарителската сметка „Аз съм част от АРДА“. Ето и съобщението на клуба(4):

Скъпи фенове на АРДА, Вие многократно сте показвали Вашата обич към клуба през последните години. С Ваша помощ АРДА написа новата си футболна история, влизайки сред най-добрите в България. С Ваша подкрепа спечелихме много битки. Сигурни сме, че отново заедно ще спечелим и поредната такава.

Ръководството на ПФК АРДА ще открие специална дарителска сметка и ще даде старт на дарителска кампания за подпомагане на любимия ни клуб. Нека всеки от Вас да помогне със сума, която той прецени, че може да отдели.

Всеки един от Вас, който стане част от голямото семейство на ПФК АРДА, името му ще бъде публикувано в официалния сайт на клуба.

ДАРЕНИЕ ПО БАНКОВ ПЪТ:
Swift: IABGBSF
Интернешънъл асет банк

ПФК АРДА КЪРДЖАЛИ 1924 АД – лева – BG74 IABG 7497 1000 1298 04
ПФК АРДА КЪРДЖАЛИ 1924 АД – EUR – BG40 IABG 7497 1400 1298 01


Моля, посочвайте като основание “Дарение“ и три имена или булстат (за фирма). Ако е необходим договор за дарение, моля пишете ни на адрес: оffice@fcarda.bg

Мнението на “Ритнитопъ”: Със сигурност е мотивиращо за клубовете да видят, че футболните фенове стоят зад отборите си в най-трудните моменти. Случаите на софийските отбори ясно го показаха. Сега наред е отборът от Кърджали!

Всичката тази подкрепа, която отборите получават от своите привърженици е напълно безкористна. Все пак сме убедени, че на всеки фен му се иска любимият му клуб не просто да се спаси от фалит, но и да го зарадва с успехи на терена!

“Арда” е страхотен пример за отбор, който успя да части от секундата да достигне до момент, в който да може да си позволи да мери сили с най-силните в първенството. Силно се надяваме настоящата ситуация да не доведе до по-тежки последици за клуба.

Източници:
(1) “Светлина в тунела” или как единадесет българи стигнаха до Европа – обзор на сезона на “Арда”. (2021, June 7). Българският футбол – решенията на проблемите – Ритнитопъ. https://ritnitop.bg/2021/06/07/obzor-arda-20-21/
(2) Стамен Белчев пред dsport: Търсим нападател, надявам се до края на седмицата да сме подписали с нов – Арда Кърджали – Dsport.bg. (2022, February 8). Последни новини от света на спорта – dsport. https://dsport.bg/stamen-belchev-pred-dsport-tarsim-napadatel-nadavam-se-do-kraa-na-sedmicata-da-sme-podpisali-s-nov.html#parent=section
(3) Арда пусна абонаментните карти за пролетния полусезон. (2022, February 9). Последни новини от света на спорта – dsport. https://dsport.bg/arda-pusna-abonamentnite-karti-za-proletnia-polusezon.html#parent=section
(4) Арда отваря дарителска сметка „Аз съм част от АРДА“. (2022, February 9). Последни новини от света на спорта – dsport. https://dsport.bg/arda-otvara-daritelska-smetka-az-sam-chast-ot-arda.html#parent=section

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *