Press "Enter" to skip to content

БФС с нов план за развитие? На футбола или на схемите?

В края на януари попитахме къде е уловката в новите назначения в БФС. Преди няколко дни отново не успяхме да проследим пътя на “едни изчезнали 818 хиляди…”. Къде е развитието?

Българският футболен съюз (БФС) и Борислав Михайлов яростно се опитват да лъснатг имиджа си. Вече обаче е прекалено късно. Няколко месеца преди Изборния Конгрес, който ще се проведе на 18-и март тази година, от футболната федерация започнаха да назначават нови кадри с чисто минало. Най-интересното име сред новоназначените определено е Георги Иванов – Гонзо.

Статията на “Ритнитопъ” по повод новоназначенията в БФС

Наскоро Гонзо даде интервю пред Краси Минев и Владимир Памуков, в което си пролича, че новият технически директор на националните ни гарнитури всъщност е доста подготвен. Като че ли всички ние останахме с приятен привкус от чутото и дори за момент си помислихме, че може и да се случи нещо…

Не мина дори и седмица и отново станахме свидетели на приказна схема, скалъпена от БФС и кадри в ММС. Става дума за почти 1 милион лева, документите за които просто са изчезнали. Ще си кажете “как така?”. Ами така.

“Има сериозни съмнения за незаконосъобразни действия от страна на служители на ММС, допуснали изчезването на проекта, който е неразделна част от договора, сключен между ММС и БФС, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. през 2015 година.

гласи становището на Министерството на Младежта и Спорта.

Повече по темата можете да прочетете в материала, който публикувахме в началото на тази седмица:

Трусовете във футболния съюз са един след друг, но кризисният ПР в БФС явно също има нов ръководител, тъй като се забелязва, че след пободни разкрити схеми Михайлов просто игнорираше събитията. Този път е друго. Веднага аджендата бива сменена с позитивни и конструктивни новини. За кавко иде реч?

Футболният съюз обяви, че започва “най-мащабното стратегическо проучване за българския футбол”. За целта е създаден въпросник, който да представлява ролята на комуникационнен инструмент, свързващ всички заинтересовани страни на футболната трапеза в България.

Отговорите ще бъдат събирани до 21-ви февруари. След това БФС и експерти от Националната спортна академия “Васил Левски” ще обработят и представят резултатите. В анкетата до медиите от футболния съюз са идентифицирали “четири основни направления, в които могат да се открият проблемите на дадения сегмент в рамките на българския футбол:

  • Прозрачност и комуникация с БФС и клубовете
  • Инфраструктура
  • Корпоративни зависимости
  • Натиск от заинтересовани страни

“Сигурни сме, че заедно бихме могли да разработим възможно най-ефективния модел за развитието на футбола ни, но реализирането на тази амбиция минава през детайлен анализ на наболелите проблеми и формулиране на начините за тяхното отстраняване”.

твърдят от БФС.

Мнението на “Ритнитопъ”: Въпросното проучване и големите планове за развитие се развиват експоденциално след новите разкрития за случващото се в БФС. С наближаването на Изборния Конгрес през март настоящата управа става все по-активна. Всичко това е разбираемо. Не трябва обаче да се залъгваме, че нещо ще се промени. Най-малкото е здравословно за всяка една институция, било то публична или не, нейната власт да се сменя от време на време. В настоящия случай става дума за почти две десетилетия…

Източници:
(1) https://bntnews.bg/news/bfs-zapochva-strategichesko-prouchvane-za-balgarskiya-futbol-1184864news.html

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *