Press "Enter" to skip to content

Завърна ли се Стойчо Стоилов в ЦСКА София? Или никога не е напускал?

Появи се информация, че бившият главен мениджър на “червените” Стойчо Стоилов отново е на поста си.

В края на миналата година, през месец ноември, Стойчо Стоилов бе освободен от позицията на главен мениджър на ЦСКА София(1). Това се случи непосредствено след нулевото равенство на “червените” срещу “Лиепая” в София. Въпреки че официално Стоилов напусна клуба, мнозина предполагаха, че той продължава да дърпа конците на “Българска армия”.

Дали това се е случвало или не се е, няма как да знаем. Днес обаче се появи нова информация в медийното пространство, която не е чак толкова изненадваща. В редица спортни сайтове може да бъде прочетена новината, че Стоилов отново работи в клуба(2). Още повече, именно той е човекът, който е довел зимните попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено. От новината става ясно, че Стоилов е гледал отблизо и Купата на африканските нации, с цел да бъдат привлечени нови попълнения в червения лагер.

Стойчо Стоилов: На "Герена" се разигра абсолютен фарс - Vbox7
Стойчо Стоилов в периода си като главен мениджър на “Литекс”; снимка: NOVA

Стоилов е рамо до рамо с Ганчев от времето в “Литекс” (Ловеч). Прекалено много общи успехи свързват двамата и за никого не би трябвало да е учудващо, че Стоилов се завръща. Всъщност той бе отстранен, не заради недоволство от страна на Ганчев, а заради такова от страна на феновете на клуба.

Мнението на “Ритнитопъ”: За никого не е тайна, че Стоилов е един от най-добрите скаути, които оперират в България. Ако просто си направим труда да разгледаме позицията “централен нападател” в ЦСКА София, ще видим, че бившият футболист на Нюрнберг наистина е един от най-добре справящите се в професията.

Жорди Кайседо, Фернандо Каранга, Али Соу, Мауридес и още много други. Всички те – оставили положителен отпечатък на “Армията”, след което, превърнали се в успешни изходящи трансфери. Нищо от това не може да се отрече.

Все пак има и друга гледна точка. Тази политика може и да е вредна в по-глобален мащаб. В същото време през “Българска армия” преминаха футболисти като Тонислав Йорданов, който не получи достатъчно доверие при “червените”. По този начин голяма част от българските таланти просто биват отхвърлени.

Източници:
(1) Официален край на ерата “Стойчо Стоилов” в ЦСКА. (2021, November 16). Gong.bg. https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/multimedia/video/oficialen-kraj-na-erata-stojcho-stoilov-v-cska-658902
(2) Изгонен ли е от Армията? Стойчо Стоилов отново работи за ЦСКА. (2022, February 16). Gol. https://www.gol.bg/a/113-cska/341521-bil-izgonen-stoycho-stoilov-otnovo-raboti-za-tsska

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *