Press "Enter" to skip to content

Да си платиш сам, за да се махнеш от България. Случаят Родриго Енрике.

Играчът на “Черно море” Родриго плати сам откупната си клауза.

Офанзивният футболист на “моряците” Родриго Енрике заминава още утре за Китай. За да се случи това обаче той сам е заплатил сумата от 100 хил. евро, която му позволява да бъде откупен(1). Това определено не е първият такъв случай в България, но границата от “случва се” към “нормално е” бива преодоляна.

Родриго Енрике бе един от ключовите футболисти в отбора на Илиан Илиев, записвайки 78 мача, в които асистира на 21 пъти и отбеляза 13 попадения.

Родирго в среща срещу “Ботев” (Пловдив)

Все още информацията е непотвърдена, но вероятно Родриго ще заиграе в тима от Лига 1 (Китай) Мейджоу Хака. Не е тайна, че заплатите в китайската лига са доста припамливи и вероятно това е позволило на Родриго да заплати сам 6-цифрената сума.

Това, което футболистът не можа да си позволи бе преминаването на медицински прегледи в Китай, тъй като при евентуално възникнал проблем, това щеше да означава 14-дневен период, в който трябва да остане в Китай. Това бе причината Родриго да премине прегледите в неутрална, трета, държава.

Валери Божинов с екипа на Мейджоу Хака

Не трябва да забравяме, че именно в отбора на Мейджоу Хака се подвизаваше не кой да е, а самият Валери Божинов! Ако не сте запознати през какво е преминал “Божигол”, можете да прочетете материала ни по темата:

Мнението на “Ритнитопъ”: В случая на Родриго може и да е съществувала предварителна уговорка между футболиста и състава на “Черно море”. Факт е обаче, че сме ставали свидетели и на други подобни случаи, в които футболисти биват наслилствено спирани да напуснат клубовете си и се налага сами да плащат откупните си клаузи.

В последния подобен случай главен герой бе Мартин Камбуров, който плати сам искната от ЦСКА 1948 сума за него, за да премине в състава на “Берое”(2).

Източници:
(1) Родриго сам плати откупната си клауза, лети за Китай утре. (2022, February 17). Последни новини от света на спорта – dsport. https://dsport.bg/rodrigo-sam-plati-otkupnata-si-klauza-leti-za-kitai-utre.html#parent=section
(2) Камбуров платил, за да си тръгне от ЦСКА 1948. (2021, February 12). www.24chasa.bg. https://www.24chasa.bg/sport/article/9511381

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *