Press "Enter" to skip to content

Линейката е за красота. Или поредната клета българска картинка.

Вратарят на Славия Георги Петков бе принуден да напусне двубоя срещу ЦСКА София с линейка. Вратата на превозното средство не пожела да се отвори.

Зрителите на столичното дерби между “Славия” и ЦСКА София от 20-ия кръг на Efbet лига станах свидетели на изключително неприятна гледка. В 33-ата минута на срещата сблъсък между вратаря на “белите” Георги Петков и нападателя на противника Жорди Кайседо стана причина за спирането на двубоя за около 10 минути. Контактът помежду им бе доста сериозен, което доведе до намесата не само на медицински екип, но и влизането на линейка на терена.

Кадър от вчерашната ситуация.

Своевременна намеса обаче нямаше, тъй като вратата на линейката не можеше да бъде отворена. На помощ се притекоха и футболисти от тима на “Славия”, които с всичка сила се опитваха да отворят вратата на возилото. След още няколко загубени минути, вратата все пак се отвори.

Веднага след това, Георги Петков бива откаран във ВМА, където прекара и вчерашната нощ. Удърът въобще не е бил за подценяване, тъй като стражът на “белите” си е бил глътнал езика. В момента състоянието на Петков е стабилно.

Ситуацията бе многократно коментирана от всички страни. Дали е имало сериозно нарушение, защо Жорди Кайседо не е бил санкциониран, кой е отговорен за съдийското назначение на този мач и куп други подобни въпроси. Все пак трябва да се отбележи, че еквадорският нападател се извини в социалното пространство и пожела бързо възстановяване на българския вратар.

Постът на Кайседо в Инстаграм

Най-остри в изказванията си бяха собственика на “Славия” Венцислав Стефанов и президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Ето какво казаха:

“Много съм разочарован! Многo! Искам да благодаря на Борислав Михайлов за много правилния подбор на съдиите. Волът рие, рие, рие и хвърля на гърба си. Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи. Докога дербитата, в които участва Славия, ще бъдат ръководени от такива съдии?! Не отсъди чиста дузпа за Славия. После удар по Георги Петков, изваждане на вратаря с носилка, няма и картон за Кайседо! Жоро игра първи с топката. 

каза възмутен Стефанов
Видимо притеснен президентът на “Славия” слезе на терена, за да види колко сериозна е ситуацията с Петков.

“Е, такъв резил, такова чудо не бях виждала. Георги Петков лежи безпомощен на терена ( мач между Славия и ЦСКА), а вратата на линейката не може да се отвори, за да го сложат в нея. Блъскаха я, даже шутове и биха и не става… Накрая все пак успяха да я отворят Срам и позор! Боже, в каква държава живеем?! В кой век живеем?! Гадост…”

написа съпругата на Наско Сираков.

Ние вече сме обръщали внимание на медицинското оборудване по стадионите, запознайте се и вие в материала ни по темата:

Мнението на “Ритнитопъ”: Защо винаги е така? Защо в България трябва да се случи дадена трагедия, за да спрем и да установим, че нещо не е наред. Думата “превантивност” е абсолютно непонятна из нашите земи. Няма ли конкретни последици, все едно проблем не съществува. И това важи не само за спорта. За всеки един аспект от нашето съществуване. Защото това живот не е.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *