Press "Enter" to skip to content

Боби Цонев в Славия! Компания ще му прави и Мартин Петков.

С оглед на ситуацията в Украйна, “Черноморец” (Одеса) позволи на българския национал Боби Цонев да доиграе сезона под наем при “белите”.

След избухването на войната в Украйна, футболното първенство в държавата бе преустановено за три месеца. По всичко личи, че вероятно сезонът няма да бъде изигран докрай. Това е и причината украинският “Черноморец” (Одеса) да преотстъпи под наем национала на България Борислав Цонев.

Трансферният прозорец в България затваря днес, това притисна доста от българските отбори да реагират за подписа на българския национал. Най-бързи се оказаха от ръководството на “Славия”. В предсезонната подготовка Боби отбеляза на три пъти във вратите на противниковите отбори и представянето му бе наистина на високо ниво.

Боби Цоневс с екипа на “Черноморец” (Одеса)

Сигурно доста от читателите си мислеха, че Цонев ще се завърне в “Левски”. Това всъщност обаче бе малко вероятно. Ситуацията при “сините” вече не е същата както преди година и самочувствието на отбора вече е различно. Може би преди един сезон Цонев бързо щеше да намери място в състава на Станимир Стоилов, но не и днес.

Реакцията на Боби Цонев при информацията, че брат му Радослав не стартира като титуляр за “Левски”.

При новината, че Ради Цонев не е в стартовия състав на “Левски” за мача срещу “Локомотив” (Пловдив), Борислав Цонев реагира с надсмешка. Все пак обаче трябва да се подчертае, че Станимир Стоилов внесе огромна доза професионалност в отбора на “сините” и за него подобни ситуации са абсолютно недопустими.

Освен Цонев, съставът на “Славия” привлече с договор за 2.5 години и другия български футболист на “Черноморец” (Одеса) Мартин Петков, който също е юноша на “сините”. Сделката носи със себе си и неприятна новина за “Левски”, тъй като договорът гласи, че при такъв тип трансфер (закупуване, а не наем) от “Герена” няма да получат процент от следващ негов трансфер.

Мартин Петков също ще доиграе сезона в състава на “Славия”.

Двамата бивши левскари играха заедно в отбора на “Черноморец” (Одеса), но войната в Украйна ги раздели, както направи и с много други играчи и семейства. Какво се случи във футболния сектор само няколко часа след избухването на кръвопролитията в Киев и други украински градове, можете да разберете от материала ни по темата:

Мнението на “Ритнитопъ”: Отборът на “Славия” определено ще изглежда доста по-мощно в атака след осъществяването на тези две сделки. Борислав Цонев и Мартин Петков се намират в добра спортна форма и вероятно ще помогнат на “белите” в битката за топ 6. В момента “Славия” се намира на седма позиция с равен точков актив с отбора на “Берое”.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *