Press "Enter" to skip to content

БФС отмени Изборния Конгрес!

На извънредно заседание на Изпълкома на БФС бе взето решение Изборния Конгрес да бъде отменен.

Управата на БФС не се поколеба да се възползва от напрежението в световен мащаб, за да повлияе на събитията в българския футбол. Преди минути бе съобщена новината, че Конгресът, насрочен за 18.03.2022г. ще бъде отменен.

Още в края на миналата година Димитър Бербатов и екипа му успяха да гарантират провеждането на Конгреса както и неговия статут на Изборен! Повече по темата тук:

За жалост обаче БФС отново успя да намери вратичка, с която да си спаси кожата. Меко казано. Решението било въз основа на Параграф 22 и делата, които вървят в момента за предишния Конгрес. Ето какво още каза и самият президент Михайлов:

“Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите колеги да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз.

Ние работим по закон. Конгрес има, Конгрес се печели. Извънреден Конгрес се свиква от Съда, печели се. След много дълбоко обсъждане, защото никой тук не бяга от Конгрес. Трябва да изчакаме. Който вкарва футбола и футболния съюз в Параграф 22 не е Боби Михайлов със сигурност. Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни. Винаги Съдът може да излезе с друго решение за Конгрес.

За съжаление войната стигна близо до нас, но аз война във футбола няма да допусна. Аз не съм виновен, че има тези дела, нито, че свиквам стария и новия Изпълком. Трудно се работи, имаме кворум, работим сериозно.

Първо, Конгресът няма повод да бъде изборен. Нито по закон, нито по устав. Преди няколко месеца имаше Конгрес, който беше изборен. Затова и сега този го отменихме, защото няма да има основания решенията му да се приемат, тъй като имаше друг Конгрес преди няколко месеца.

Бюджетът за тази година е доста добър. Стратегията е готова. Бюджетът е 19 млн. лева. Основните пари идват от УЕФА и ФИФА, от телевизионни права. В частта „общинска и държавна субсидия“ на този бюджет пише 0.

За всеки друг Конгрес, ако всеки не приема така загубата и е загубил мярка на уважение и човешки отношения, всяка друга жалба ще вкара футболния съюз в тежка несъстоятелност и затова ще направя всичко, за да не го позволя“. Доколкото има такива клубове, които пак са мотивирани и манипулирани. При нас дойде членски внос от 2014 г.

Хората са били излъгани, че ще бъдат изключени, ако не си платят членския внос. Бюджетът ни е без подкрепа. На държавата работата е да се занимава с инфраструктурата и ако я подобрява във футбола, това е достатъчна подкрепа“. Новият изпълком управлява. Когато има договори с трети лица, викам и представители на стария Изпълком, които са четирима.

От конкуренцията не очаквам реакция, защото те вкараха футбола в това, в което сме сега. Очаквам положителна реакция от клубовете и футболните хора в страната. Въпреки тежките юридически ситуации, ще се стараем всичко да е добре – да си върви първенството, да си продължат мачовете. Имаме стратегия за 4 години.

Конгрес ще има, но не можем да кажем кога, за да покажем стратегията на клубовете“.

заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Мнението на “Ритнитопъ”: По традиция всеки наш материал завършва с “Мнението на Ритнитопъ”. Вече обаче не знаем какво да напишем. Няма как настоящата управа на футболния съюз да ни убеди, че гореспоменатото е истина. Достатъчно години минаха, достатъчно “управление” видяхме. Просто не вярваме. И наистина не можем да разберем откъде намират сили да продължават да плуват в мътните си води…

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *