Press "Enter" to skip to content

Евгений Сердюк: Украинският ас на фронтовата линия в българския футбол.

Докато в родината на Сердюк Украйна баща му и брат му са на фронта, нападателят на “Черно море” отбелязва гол след гол.

Немислимо. Наистина е невъзможно да си представим как един човек, който всеки момент може да загуби най-близките си хора, успява да се представя великолепно в работата си. Да, работата на Евгений Сердюк е да играе футбол и да вкарва голове, но това по никакъв начин не омоловажава постигнатото от него!

Преди седмица започна един от най-жестоките военни конфликти, който Европа вижда от Втората световна война насам. На 24-ти февруари Русия влезе в територията на Украйна. Само за едно денонощие световният отзвук бе грандиозен. Ето какво се случи:

Футболното първенство в Украйна бе временно преустановено, а това засегна дори и български футболисти, които се подвизават в първенството на източноевропейската държава. Става дума за Борислав Цонев и Мартин Петков, които до преди седмица защитаваха цветовете на “Черноморец” (Одеса). Към днешна дата обаче и двамата се състезават за “Славия” (София). Единият бе взет под наем до края на сезона, а вторият привлечен с договор за 2.5 години.

Но докато за Боби и Марто прибирането в родината им, България, е най-логичното решение, това не е случаят на Евгений Сердюк. Нападателят на “Черно море” е роден именно в Друживка, град в Донецката област, която скоро бе призната от президента на Русия Владимир Путин за автономна. Тоест, вече не е част от Украйна или поне така твърдят руските източници.

Именно Донецката област бе едно от първите конфликтни полета, които в последствие прерастнаха в истински военен ад. Още от 2014-а година, когато Русия анексира Крим напрежението в района е огромно. Днес не просто има напрежение. Има война. А в тази война участват бащата и братът на футболиста на “Черно море” Евегений Сердюк.

Мнението на “Ритнитопъ”: Можем само да се възхищаваме на хора като Евгейний Сердюк. Той е поредният пример за храбростта на украинския народ. Дори и да не е на бойното поле в родината си, Сердюк успява да върши работата си на футболния терен по великолепен начин и да събере всички погледи около себе си!

Надяваме се войната в Украйна да приключи час по-скоро, за да може да спре кръвопролитието в източноевропейската държава! Ужасно е, когато виждаме невинни хора да губят животите си. Затова и не можем да си представим какво е в главата и сърцето на Евгений Сердюк в момента. Единствено можем да го подкрепяме. Както него, така и всички невинни жертви на този ад!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *