Press "Enter" to skip to content

За едни може, за други не. Пътят на “Лудогорец” към шампионската титла.

Освен липсата на футбол, ще се усети и липсата на играчи в съставите на “Левски” и ЦСКА София след вчерашното “снежно дерби”. Играчите на “Лудогорец” ги подмина виелицата…

Както Станимир Стоилов, така и Стойчо Младенов изгубиха по един играч от своите състави поради показаните вчера от арбитъра червените картони. Към тях трябва да добавим и насъбралите се жълти картони на Андриан Кравев и Амос Юга, които също ще изпуснат следващите мачове на своите отбори. Всичко това в доста ключов момент от първенството.

Контузии също имаше. Капитанът на “червените” Юрген Матей е със спукано тъпанче и разкъсано ухо. Истински късмет е, че той е единственият “контузен” след вчерашния бой със сняг, на който станахме свидетели. Провел се на националния стадион “Васил Левски”…

Снимка от мача между двата отбора вчера.

И тук всеки нормален човек, който видя вчерашната ситуация се пита. Щом и двата отбора поискаха мачът да бъде отложен, защо не се случи? Тук на помощ ни идва мнението на Станимир Стоилов след края на срещата:

За пореден път казвам, че хората, които трябваше да вземат решение да няма мач, не го взеха. Омръзна ми вече да се занимавам със страхливи хора, които не взимат правилните решения в името на футбола.  Казах на съдиите като прекъснаха мача, че трябва да се играе утре, за да се види какво са тренирали отборите, за какво са харчили пари по лагери. Има цяла седмица за следващия кръг. Хората мръзнат по стадионите, а ние не можем футбол да играем. Поредните хора, които взимат някви пари и се правят, че всичко е наред. И двата отбора загубиха от обстановката, а и привържениците.    

– каза по темата Мъри.

Наставникът на “армейците” също не остана лаконичен след случилото се:

 „С Мъри го коментирахме след мача. Искахме да се отложи мача. Това са двата най-посещаеми клубове, с най-много фенове. Очаквах един добър футбол, а първото полувреме времето и теренът ни принуди да игрем по този начин“.

– бе мнението на Младенов.
Материалът ни относно актуалната ситуация в българския футбол.

Да. Мачът трябваше да бъде отложен. И двата състава са били съгласни. Но не бе. Търсейки причините за това решние на арбитрите, вече загатнати от коментара на Станимир Стоилов, виждаме и думите на бившия футболен национал Емил Кременлиев:

Видях, че и от двата щаба са били против срещата да продължи, което е нормално. По-добре за футбола беше мачът да не се играе. Двубоят на Лудогорец го отложиха. Не знам как стоят нещата с телевизията. През второто полувреме беше поизчистен терена, но въпреки това беше тежък. Не е гаранция, че на добър терен щяхме да гледаме страхотен футбол, но при всички случаи е по-добре да нямаше мач днес.

– изрази и своето мнение Емил Кременлиев.
Тимът на “Лудогорец”, празнувайки 10-ата си поредна титла.

Мнението на “Ритнитопъ”: Точно така. Двубоят на настоящия шампион “Лудогорец” бе отменен. Този на гонещия го отбор на ЦСКА София – не. Битката за титлата не е приключила, но по всичко личи, че “орлите” отново ще бъдат шампиони на България. Именно в сезона, в който изглеждаше, че има кой да ги спре.

Не можем да твърдим, че първенството ни е нагласено. Не можем обаче и да се изненадаме, ако се окаже, че е нагласено. Докато няма равни правила за всички обаче, съмнения ще има.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *