Press "Enter" to skip to content

Какво се случва с емблемата на ЦСКА?

ЦСКА 1948 спечели дело за емблемата на ЦСКА. Използването на емблемата е запорирано!

ЦСКА 1948 спечели дело за използването на емблемата на ЦСКА. То бе заведено от “Ред Енимълс”, а от клуба съобщиха за този факт в официалната си страница. Също така става ясно, че “Ред Енимълс” не е заплатил съдебните разноски по делото, след което футболният клуб е наложил запор за използването на емблемата на ЦСКА чрез частен съдебен изпълнител.

Запорното съобщение за емблемата.

Повече разбираме от съобщението на ЦСКА 1948:

“Скъпи Армейци,

Имаме удоволствието да Ви уведомим, че ЦСКА спечели съдебното дело, заведено от „Ред Енимълс“ през 2020 г. относно използването на армейската емблема. Съдът окончателно отхвърли всички претенции срещу клуба ни и осъди „Ред Енимълс“ да ни заплати направените от нас разноски.

След влизането на съдебното решение в сила ЦСКА прояви толерантност и даде достатъчно време на „Ред Енимълс“ да заплати задълженията си към нас, но въпреки това плащане така и не последва.

Това ни принуди да се обърнем към частен съдебен изпълнител, който да събере дължимите ни суми, като във връзка с това беше наложен и запор върху емблемата, притежавана в момента от „Ред Енимълс“.

Изразяваме нашето удовлетворение от факта, че макар и малка част от правдата възтържествува, както и надежда, че длъжникът ще погаси своите задължения към нас.”

От ръководството на ФК ЦСКА 1948

– гласи съобщението на ЦСКА 1948

Отговорът от страна на ЦСКА София не закъсня, като клубът твърди, че става дума за “брутални манипулации”:

„Става въпрос за гражданско дело, което ние заведохме срещу тях преди да свалят нашата емблема от артикулите и екипите си. Нашите претенции бяха, че те я ползват неправомерно. В хода на делото те публично смениха своята емблема, след като по наш сигнал полиция влезе в офисите им и установи, че продават множество артикули с неправомерно използваната наша емблема, за която заплатихме над 8 милиона лева. След като я махнаха от екипите си, беше ясно, че ние ще загубим делото, но в това няма нищо фатално. Претенцията на ЦСКА бе единствено и само те да спрат да ползват нашата емблема, което се случи. Не сме търсили нито обезщетение, нито нищо от тези… не искам да ги квалифицирам. Въз основа на тези адвокатски хонорари в размер на 3-4 хиляди лева, които ние вече сме им изплатили изцяло, те заведоха изпълнително дело. Най-вероятно още днес частният съдебен изпълнител ще го прекрати.

От ФК ЦСКА 1948 Сф заведоха още две дела за нашата емблема в патентното ведомство, с претенции едва ли не, че нямаме право да я ползваме, въпреки че сме заплатили за нея над 8 милиона лева. И двете дела бяха спечелени от нас, но това от онзи клуб не го обявяват.

Най-хубавото от днешните събития, които за пореден път целят да дискредитират ЦСКА пред широката общественост с подмолни трикове и брутални манипулации, е, че съдебните решения еднозначно определят, че емблемата е само и единствено на ЦСКА и нито едно трето лице няма право да я ползва някога занапред, без значение дали е клубът на Гьонов и Найденов или някой друг. Те могат да си измислят всякакви емблеми, които и сега си носят, но емблемата на ЦСКА нямат никакво правно основание да използват, защото ще им бъде търсена наказателна отговорност, тъй като това е престъпление“.

– обясни адвокатът на ЦСКА София – Станислав Трендафилов

Мнението на “Ритнитопъ”: Борбата между двата “червени” клуба е все по-яростна от всякога. Преди време ви разказахме за битката, която двата отбора се опитват да водят на държавно ниво. Тогава смятахме, че засилилите се разговори за строежа на нов стадион в “Борисовата градина” е вероятната причина за недоволството на ЦСКА 1948.

Може да има и други причини, най-голямата, разбира се, си остава същата, да бъде отговорено на въпроса кое е истинското ЦСКА? И има ли такова. Не е тайна, че феновете на ЦСКА подкрепят в болшинството си отбора на Гриша Ганчев, а и те притежават оригиналната емблема на клуба. Това определено е най-ценният символ в такава ситуация. Какво обаче ще се случи, ако изгубят този лукс? Предстои да разберем.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *