Press "Enter" to skip to content

Футболните таланти на България: Александър Колев

Вторият футболист от рубриката е талантът на “Локомотив” (Пловдив) – Александър Колев

Към момента Александър Колев се подвизава в отбора на “Локомотив” (Пловдив). Все още юношата на “смърфовете” е на 19 години и може да се похвали с ръст от 185см. Тежи точно 74кг. С какво е специален Александър? Ще разберете от следващите редове.

Към момента футболистът се състезава във В група, където има 4 гола и 6 асистенции. Стилът му на игра наподобява този на Митко Илиев и Кай Хавертц, тоест е типичен плеймейкър.

Силни страни: В ролята си на архитект на терена, Алекс олицетворява най-романтичното във футбола. В играта му има повече фантазия, отколкото в романите на Жул Верн. Виртуозността, с която борави с топката е равна на виртуозността на Пикасо с четка в ръка.

Всичко, което може да се каже за техниката му ще бъде малко. Освен техника, Алекс има и вроденото усещане да чете играта, да намира празните полупространства, в които да се позиционира, знае кога и къде да мушне пас зад дефанзивните халфове или зад защитната линия. При удар има техниката да насочи топката, където си пожелае, което му позволява да вкарва голове от далеч. Комбинативен е и доста често участва в двойни комбинации. Извън терена е трудолюбив и по-мълчалив!

Александър Колев с екипа на “Локомотив” (Пловдив)

Слаби страни: Скоростта на Колев не е впечатляваща, но не е муден. Може би трябва да влага повече усилия в защитен аспект. Нужно е да подобри физиката си и да бъде “по-нахакан” в единоборствата. Има склонност да се сърди на съотборници, което трябва да бъде изкоренено час по-скоро!

Ето го и попадението на Колев в А група!

Заключение: Алекс е един от най-големите пловдивски таланти и недоумявам защо в “Локомотив” не му дават шанс, след като през миналия сезон даже вкара гол в А група. Ако поработи малко над характера си, и си сложи като фикс идея да играе голям футбол съм сигурен, че “Локомотив” ще имат заместник на Димитър Илиев в дългосрочен план!

Можете да прочете и анализа ни за представянето на Християн Славков тук:

Рубриката е дело на Денислав Аксиев от 0 на 0 Подкаст. Аксиев е сертифициран след завършването на курсовете “Level 2 Talent Identification” и “Level 2 Opposition analysis” на професионалната футболна асоциация на скаутите PFSA. От година насам той се занимава с гореспоменатия подкаст, който можете да намерите в следните социални мрежи:
– Фейсбук: кликни тук
– Инстаграм: кликни тук

Последвайте страницата на 0:0 Подкаст във Фейсбук.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *