Press "Enter" to skip to content

Бойкот и Изборен Конгрес този петък. Димитър Бербатов реагира на ударите.

Бербатов говори за бойкот, нападна съда и покани клубовете на Конгрес в петък (18.03)!

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви, че редица от клубовете, които го подкрепят са готови да бойкотират първенството. Имена не бяха посочени, така че не може да се определи дали става дума за аматьорски или професионални отбори. Най-важното от казаното бе, че Конгрес ще се състои. Бербатов призова всички клубове, които са излъчили свои делегати да заповядат този петък (18.03.) пред Зала 3 на НДК!

“Причината за тази пресконференция е да ви информираме за кандидатурата ми за президент на БФС и конгреса. Да сте запознати от нас какво се случва в този момент. Обиколихме отборите, споделихме идеите. Видяхме положителното отношение и позитивизъм. Видяхме желанието им за промяна. Видяхме и разочарованието им от това, че не им се дава промяната по законен и честен начин. Някои от клубовете говорят да бойкотират първенствата. Никой не иска такова нещо, но да ви информираме какво се говори.

Входирахме подписката за конгрес в съда на 31 януари. Днес е 15 март и съдът все още не се е произнесъл. По закон трябва да се събере подписка с 1/3 от клубовете, да се входират в съда и да се реши в кратък срок. В момента няма решение по тази подписка. Някои клубове поискаха съдията по делото – Комитова, да си направи отвод.

Ситуацията в цялата тази история е такава, че започнаха да се събират контрадекларации. Те са от същите клубове, които събраха подписи за конгрес. Тези контрадекларации се входират в съда и съдията трябва да ги вземе под внимание.

По закон събрал ли си 1/3 от подписи, трябва да се назначи конгрес.

Сега се дава възможност, под натиск, да се съберат достатъчен брой контрадекларации и ще се обезсмисли конгреса. Малка бъркотия, малка каша, някакви юридически хватки.

Отиваме към конгреса, което е най-важната тема. Смята се, че е отложен, но той не е. Септември имаме покана за изборен конгрес. През февруари утвърждават правила за конгреса. На 1 март го отменят.

Не са в правото си да го отменят. В момента поканата за редовен конгрес е в Търговския регистър. Поради тази причина той не може да бъде отменен. Поканата все още е в ТР и затова конгрес трябва да има.

31.3.2022 г. – до тогава БФС трябва да представи бюджет на ММС. Не се ли случи, рискува да бъде отнет лиценза.

Или ще има някакъв конгрес, или ще се попречи да бъде проведен такъв. БФС се опитва да направи някаква схема да не бъдем допуснати до този конгрес, а такъв, всъщност, да се състои.

Всеки клуб, който е издигнал легитимно и в срок делегат, това се счита, че делегатите са им валидни и могат да участват на конгреса. Затова призовавам всички клубове, които са си пуснали документите в срок, да бъдат в петък пред зала 1 на НДК. Аз и моят екип ще бъдем там. Призовавам всички да са пред НДК в петък, 10.30 часа.

Призовавам министъра на спорта да изпрати инспектората да видят какво се случва. Ние ще бъдем там – аз, Мартин, Стилян, пред НДК. БФС също трябва да бъде там. Всички клубове, излъчили делегати в срок, също мисля, че трябва да бъдете там. Заповядайте!

Информирали сме и ФИФА, и УЕФА, но чакаме отговора им. Никой не иска да се стига до крайности. Ние търсим да строим, а не да рушим. Всичко обаче започва от нормален конгрес.

Знаем, че залата е запазена за два дни. Знаем, че е резервирана, но не знаем каква е причината. Трябва да попитаме БФС. Такива зали се запазват за конгрес. Има нещо съмнително. Ние ще бъдем там, за да сме сигурни. Ще бъдем там, заедно ще проследим и ще коментираме.

Мандатът на ръководството на БФС е изтекъл на 16-и февруари. Взимат се еднолични решения, които водят до тези неприятни ситуации. Аз се затруднявам да отговарям на някои въпроси, защото те не са към мен, а към други хора. Няма да се откажем докато не се проведе честен и прозрачен конгрес. Заедно в петък ще разберем колко клуба ще дойдат и ще присъстват. 

Не може да няма конгрес в петък. Тръпна в очакване да видя какво ще ни донесе петък. Обединението не се търси в съда, но сме длъжни да го направим. Това се случва на конгрес”

– заяви Бербатов.

Напомняме ви, че в края на миналия месец от БФС отмениха назначения за 18.03 Изборен Конгрес. Повече можете да прочетете тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Няма как да не изразим подкрепата си за Димитър Бербатов и неговия екип в настоящата ситуация. Наистина е време за по-крути мерки. Особено в такъв момент, в който виждаме безпардонното поведение на господата във футболния съюз! Действия са нужни! Силно се надяваме делегатите на клубовете да се появят в петък пред Зала 3 на НДК, за да видим нагледно всеобщото недоволство. Не се ли случи, то тогава няма на кого да се сърдим

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *