Press "Enter" to skip to content

“Левски” (Лом) се сбогува с футбола.

“Левски” (Лом) официално обяви, че се отказва от участие във Втора лига.

Отборът на “Левски” изтъква като причини слабите резултати на отбора, пандемията и войната в Украйна. От ръководството допълват, че ще продължат да финансират само детско-юношеската школа, в която тренират около 100 деца. 

Кадър от двубоя между “Левски” (София) и “Левски” (Лом)

Преди няколко месеца от професионалния футбол се отказа и отборът на “Нефтохимик” (Бургас). Днес същото се случва и с клуба от Лом. Ето какво се казва в съобщението:

“ФК „ЛЕВСКИ 2020“ (ЛОМ) НАПУСКА ПЪРВЕНСТВОТО НА ВТОРА ЛИГА ЗАРАДИ СЛАБИТЕ РЕЗУЛТАТИ И НЕВЪЗМОЖНОСТ НА СПОНСОРИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ФИНАНСИРАТ ОТБОРА. КЛУБЪТ ЩЕ РАЗВИВА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ ФУТБОЛ 

Управителният съвет на клуба единодушно взе решение ФК „Левски 2020“ (Лом) да прекрати участието си в професионалния футбол. “Не стигнахме лесно до това решение, но такива са реалностите. За осем месеца във Втора лига спечелихме едва осем точки и шансовете ни за оцеляване са почти нулеви. Финансирането вече също е сериозен проблем, след като спонсорите ни са затруднени, предвид икономическите последствия от пандемията, а сега и от войната, да издържат отбор в професионалния футбол, който показва и слаби резултати. 

Решихме да спрем тази агония. Искам сърдечно да благодаря на всички спонсори и фирми, които финансираха отбора. Поклон и на феновете, които ни подкрепяха в изключително трудните моменти. Ние ги зарадвахме с възстановяването на футбола в Лом след близо 25 години, с обновен стадион, с победа без загуба в Северозападна трета лига и участие във Втора лига, което за съжаление, е разочароващо. Но бъдещето е в децата и ние ще продължим с развитието на ломския футбол със създаването на Академия за деца и юноши от юни тази година.

Кметът на Община Лом д-р Георги Гаврилов заяви, че Община Лом, както и досега, ще подкрепя развитието на детско-юношеския футбол. „Изградихме добра футболна база, а си спомняте разрухата на стадиона и сградния фонд само допреди две години. В детско-юношеската школа тренират над 100 момчета и техният брой ще расте. Това са деца на Лом и ние ще ги подкрепим.”

– заяви президентът на клуба Гаврил Гаврилов
 

Мнението на “Ритнитопъ”: Изключително тъжно е да сме свидетели на разпада на българския футбол. Понякога просто ни се иска да бяхме родени по-рано, за да не трябва да наблюдаваме как парче по парче целият ни футбол се изпарява. Управленците в БФС явно нямат намерение да спасяват поне малкото останало количество футбол из нашите географски ширини. Тъжно е. Мрачно е. Такова е.

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *