Press "Enter" to skip to content

“Левски” и компания. Какво се случва?!

Симптомите на “Левски” започнаха да отшумяват, но от вчера насам се случва нещо.

Вчера вечерта отборът на “Левски” в лицето на изпълнителния директор Иво Ивков обяви отчета за приходите и разходите на клуба през последния месец. Внушаващи постъпления е генерирала кампанията “Левски е вечен”. Почти 900 хиляди лева. Около 1/3 от тях са от продажбата на билети. В същия този период на отчет, разходите на клуба надвишават малко над 1 милион лева.

Тениската от кампанията “Левски е вечен”.

Ако тенденцията се запази “Левски” ще бъде излекуван, тъй като голяма част от разходите отиват за покриването на стари задължения. Общо 131 хиляди лева са отишли за делата с Делио Роси и Матия Виченци. Още почти 100 хиляди пък наброява месечната вноска в посока Петър Хубчев и щаба му. Именно ситуацията с Хубчев напрегна обстановката около “синия” клуб.

Малко след като Ивков представи отчета, и се разбра, че собственикът на “Левски” Наско Сираков е дал безлихвен заем на тима в размер на 250 хиляди, “синя” България изглеждаше по-радостна отвсякога. Левскарските групи в социалните мрежи бяха изключително развълнувани. Нещо обаче се случи малко по-късно…

Петър Хубчев в ролята на старши-треньор на “Левски”.

Адвокатът на Петър Хубчев Георги Градев заплаши с прекратяване на споразумението между наставника и “Левски” за разсрочено изплащане на дълга на “сините” към специалиста. В публикация в социалните мрежи Градев заяви, че вече е прекратена вариацията на договор между двете страни, а ако нарушенията от страна на изпълнителния директор Ивайло Ивков продължат, ще бъде прекратен и основният договор. Шричината за рекацията са изнесените по-рано през деня данни за платените от “Левски” към Хубчев пари през миналия месец, с което се нарушава клаузата за конфиденциалност.

Ето какво написа Градев във Фейсбук.

“Синята” общност не реагира щастливо на факта, че Хубчев и екипа му са прибирали толкова много пари по време на престоя си в “Левски”. И всичко ескалира. Ликът на Хубчев бе масово задраскван в социалните мрежи, а профилът на Градев също бе атакуван. Така се стигна и до днешната реакция на спортния адвокат във Facebook:

“Но за пръв път ще си позволя да коментирам моралната страна (досега мълчах). Не може Сираков да изхвърли четири човека като мръсни котета в най-трудния период за Левски и да се подиграе със съдбите на четири семейства. Особено, когато Хубчев и Павел Колев спасиха Левски в месеците до пристигането на Сираков! Без тях, този отбор нямаше да го има! Това не е морално никъде по света! Ако Сираков беше казал “извинявай”, нямаше да се стигне до дела и обезщетение за Хубчев. Ето, казвам ти го от първо лице. Ама пусто его поставено пред интересите на Левски! Същото се отнася за Ивков – срам за професията. Защо прави нещата за Левски трудни? Какво му струва да мълчи?

Всичко щеше да е различно и Левски щеше да спести много пари, ако се управляваше от професионалисти, а не от възпитаник на милиционерската школа в Симеоново! Аз направих всичко по силите ми да споразумея двете страни. Наскоро направих същото между Левски и Берое за Илиян Стефанов. Но за това са необходими две страни! Всеки има право на мнение, но истината е само една!

П.П. Високопарните приказки за любовта към клуба, който го е “изградил” преди един век, не помагат да издържа семейството си. Интересно защо от Левски мълчат, че не приеха предложение за споразумение с намалена сума от около 230 000 лв през януари 2021 г. Най-лесно е да обвиняваме слабия. Няма такъв морален аргумент като “остани без работа и пари, защото ние сме Левски и можем да си правим каквото си поискаме”! Аз съм много повече левскар от 90% от сегашните фенове и съм бил на повече мачове на Левски от поне 80% от сегашните фенове, но не харесвам името на клуба да се използва като меч срещу невинни хора! Левски значи свобода, а не измама!”

– коментира първоначално Градев

След първия коментар на Градев последва ответна реакция от феновете, която доведе и до отговор на спорния адвокат:

Още веднъж ти казвам истината в прав текст: Сираков изгони Хубчев като мръсно коте. Каза му да се откаже дори от изработените заплати през месеците, в които той и Павел Колев СПАСИХА Левски. Това е голяма обида! Ако Сираков беше му се извинил преди или по време на делата, Хубчев нямаше да иска нито стотинка обезщетение! Това са думи на Хубчев! Ако искаш вярвай!

Затова не можеш дори да си представиш колко съм съгласен с втория ти коментар. Колко му струваше на Сираков да се извини, а на милиционерския възпитаник да мълчи? Нали Левски е над всичко? Дори над егото им? Какво чакат още, че не отиват да говорят с Петър? Всичко е в ръцете на Сираков и Ивков. Ако аз бях в Левски, такъв казус нямаше да има въобще!

Само да ти припомня, че по времето на Иво Тонев, Левски спечели дело в КАС за €25 млн, а Ивков после си го преписа като негова заслуга (нищо, че моето име стои на решението като процесуален представител на Левски) и поиска хонорар от 1 млн лв от Левски с нотариална покана! Знаеш ли това? Този сега е шеф на Левски и морален стожер!? Отвратен съм от това лицемерие!”

-реагира Градев на коментар на привърженик на “сините”.

Цялата дискусия можете да видите тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Не виждаме как можем да коментираме правната страна в този казус. Предполага се, че Градев е специалист в тази сфера и неслучайно се стигна до настоящата ситуация. Моралният въпрос обаче все още остава на масата. Изключително много хора, работили в “Левски” през годините, направиха реверанс към клуба в този труден момент. Петър Хубчев вероятно няма да е от тези хора. Това, логично, вбесява “сините” фенове, които станаха свидетели на невероятни отстъпки. Такъв е примерът и с Валери Божинов, който се отказа от всякакви парични претенции към клуба, а и до ден днешен помага финансово на клуба.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *