Press "Enter" to skip to content

Димитър Бербатов е новият президент на БФС

На днешният Конгрес 76 делегата гласуваха ЗА кандидатурата на Бербатов.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов беше обявен за президент на футболната централа със 76 гласа на конгрес от делегати, представляващи около 15% от общата бройка на футболните клубове в България.

Тази сутрин бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и неговият екип пристигнаха в НДК и организираха изборен конгрес, наречен официално “фарс” от действащото ръководство на футболната централа.

Повече за случилото се четете тук:

В 15:03 часа присъстващите делегати освободиха от длъжност Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителния комитет. След това се пристъпи към гласуване за нов президент на БФС, като Бербатов беше единствен кандидат. 

Преди вота водещият Петър Величков поясни, че на легендарният голмайстор ще са му небходими 39 гласа, за да спечели на първи тур. При липса на такива, трябваше да се стигне до второ гласуване за единствения претендент. 

В 17:05 часа Бербатов беше обявен за победител със 76 гласа “за” от 76 гласували.

Очаква се Димитър Бербатов да свика нов Конгрес час по-скоро, за да се проведат честни избори между всички кандидати. Това заяви самият той днес.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *