Press "Enter" to skip to content

Футболните таланти на България: Зафир Георгиев

Третият футболист от рубриката е талантът на ОФК Хасково Зафир Георгиев!

Към момента Зафир Георгиев се подвизава в отбора на ОФК Хасково. Все още юношата на “хасковлии” е на 16 години и може да се похвали със ръст от 176см. Тежи точно 67кг. С какво е специален Зафир? Ще разберете от следващите редове. Качествата на Зафир много наподобяват тези на Мохамед Дарами и Здравко Димитров.

Силни страни: Зафир е изключително остро крило, което не се притеснява да се надиграва 1в1 с противникови футболисти. Поради впечатляващата си скорост се справя с лекота с бековете и изостря атаките. Когато е на скорост, топката може да му се отнеме трудно, като често това става с цената на нарушение.

Когато е преодолял защитника успява да нахлуе до аутлинията, след което следва прострелно центриране или по земя или на ниска височина. Освен с бързина и с прецизни центрирания, разполага и с усъвършенстван удар. Справя се добре да влиза навътре и да стреля в далечния ъгъл с десния крак, но когато има възможност не се свени да стреля и с ляв крак.

Комбинативен е и умее да влиза в разигравания с халфовете. Отваря много добре към тъча, за да освободи пространство на атакуващия халф и нападателя между бека и централния защитник. Притежава завидна издръжливост.

Слаби страни: Склонен е да прегаря в мача и да си вади глупави картони. Поддава се на провокациите на противникови футболисти, което му пречи да се концентрира и да взема най-доброто решение в някои моменти. При определени ситуации седи на пети и не тръгва към топката, а я чака. Асортиментът от финтове не му е мн богат и разчита основно на скорост, но срещу по-бързи защитници може да се поизгуби в мача.

Заключение: Зафир е футболист със самочувствие, който не се притеснява да показва качествата си, играе много нахъсано и с голям пламък в очите. Смятаме, че трябва да бъде пробван в мъжете на Хасково, за да свикне с интензитета на мъжкия футбол. Не би бил лошо попълнения в някоя голяма школа, която да го развие. Ако личната среда извън футбола не му попречи, смятаме, че може да бъде добро крило за отбор в А група.

Можете да прочете и анализа ни за представянето на Християн Славков тук:

Рубриката е дело на Денислав Аксиев от 0 на 0 Подкаст. Аксиев е сертифициран след завършването на курсовете “Level 2 Talent Identification” и “Level 2 Opposition analysis” на професионалната футболна асоциация на скаутите PFSA. От година насам той се занимава с гореспоменатия подкаст, който можете да намерите в следните социални мрежи:
– Фейсбук: кликни тук
– Инстаграм: кликни тук

Последвайте страницата на 0:0 Подкаст във Фейсбук.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *