Press "Enter" to skip to content

На вниманието на всички изключени от БФС клубове!

Димитър Бербатов се обърна към всички клубове, засегнати от решението на Борислав Михайлов и неговия Изпълком

Преди два дни Изпълкомът на БФС в Бояна взе решение да извади 104 български футболни клуба от футбола. Всички отбори се състезават в аматьорския футбол. Повече по темата тук:

Днес Димитър Бербатов и екипа му предложиха подкрепата си за отборите, които бяха засегнати. Ето какво написаха от екипа на голмайстор номер 1 на България:

‼️НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ФУТБОЛНИ КЛУБОВЕ, “ИЗКЛЮЧЕНИ” ОТ БФС

⚠️ На 18 март 2022 г. беше избрано ново, законно ръководство на БФС – в лицето на Димитър Бербатов и предложния от него Изпълнителен комитет. Само новото ръководство има законово право да взема решения по отношение на изключването или отпадането на членове на съюза. Решенията от 23 март на бившия Изпълнителен комитет на БФС да изключи или констатира отпадането на 104 членове на съюза са нищожни. Освен това са взети в грубо нарушение на основно конституционно право на защита във всички стадии на процеса.

⚠️ Всеки засегнат футболен клуб от тези нищожни решения:

– може да упражнява всички права и е длъжен да спазва всички задължения на член на БФС (включително да се явява на всички официални мачове по програма), докато не получи писмено решение за изключване или прекратяване на членството в съюза с подписите на всички членове на Изпълнителния комитет, взели решението;

– след получаване на писмено решение с подписите на всички членове на Изпълнителния комитет, взели решението, трябва писмено да поиска от БФС мотивите за решението;

– независимо дали ще получи мотивите за решението на Изпълнителния комитет, има право да обжалва решението пред конгреса на БФС в едномесечен срок. В случай че конгресът потвърди решението на Изпълнителния комитет, заинтересованият футболен клуб може да обжалва решението на конгреса пред Софийски градски съд;

– има право да се обърне към Министерството на младежта и спорта, ФИФА и УЕФА с жалба и да поиска защита срещу неправомерните действия на Изпълнителния комитет на БФС.

⚠️ Екипът на Димитър Бербатов е на разположение на засегнатите футболни клубове за всякакви въпроси, информация и правна помощ.

⚠️ Димитър Бербатов сезира ФИФА за незаконните действия на Изпълнителния комитет на БФС от 23 март.

‼️Нямаме никакви съмнения в законното провеждане на Конгреса на БФС на 18 март 2022 г.

– написаха от официалната страница на кандидатурата на Бербатов.

Мнението на “Ритнитопъ”: Примката около шията на българския футбол все още повече се засяга и несъмнено това задушава играта у нас. За жалост обаче не се вижда как настоящата ситуация ще срещне своето решение. Положението е наистина извън контрола на футболните органи и е наистина спешно държавата и правните органи да вземат конкретни решение, за да излезнем от тази абсурдно патова ситуация, в която се намираме.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *