Press "Enter" to skip to content

Левски ТВ – най-новата стъпка към „синята“ независимост

“Левски” обяви любопитно партньорство с Instat TV. „Сините“ ще излъчват контролите на представителния отбор и мачовете на юношеските си гарнитури в клубната телевизия. Дотук нищо ново. Разликата с досегашните условия е, че считано от 26.03.2022 г., феновете ще си заплащат за услугата да гледат „сините“ в игра.

Това все още не може да се превърне в реалност и за официалните мачове, тъй като договорът за жълти стотинки с „Нова броудкастинг груп“ изтича през 2026г.  Но именно независим левскарски ефир е крайната цел на клуба и привържениците му.

Колко ще струва?

Годишният абонамент за мачовете на ДЮШ ще струва 30 евро, а „закупуването“ на единична среща – 4 евро. 5 евро пък ще струва на левскарите услугата да гледат приятелски мач на любимия си отбор. От “Левски” обявиха, че 70% от приходите ще влизат в клубната хазна.

Каква е целта?

По-независим клуб и избягване от модела „бащица“. Евентуален приход от излъчване на телевизионни срещи всъщност е разковничето за жадуваната финансова независимост на клуба. Но истински приход, а не залъгалката, която предлагат българските телевизии.

„Левски“ пое по своя път към независимостта, а феновете събраха невероятната сума от над 1 млн. лв за малко над месец в помощ на клуба си!

Всеки понеделник и четвъртък клубът отчита приходите от феновете.

Повишаване на качеството на предлаганите услуги и стоки

Звучи страхотно, но дори и сред привържениците цари мнението, че тези периодични вълнения не внасят достатъчен финансов гръб в дългосрочен план. Жаргонно казано – даването е до един момент. За да се търси пълна независимост, клубът трябва да предоставя набор от висококачествени продукти, които редовно да изкушават „синия“ фен, който в последно време просто чака нещо ново с марка „Л“, което да си купи и да спомогне развитието на клуба. Само за около четиридесет дни официалният магазин продаде стока за над 400 хил. Лева!  Една от причините за този рекорд е и ексклузивната мачова фланелка, отпред на която грее и девизът на пролетната кампания на „сините“ – „Левски е вечен!“ Но за всеки е ясно, че нова фланелка няма да се прави всеки месец. Разнообразието е ключът към увеличаването на консуматорското съсловие.

Именно поради гореизброеното, следващата крачка е собствено предаване на мачовете – тези, които „сините“ имат право да излъчват. По този начин клубът ще събере финансов „гръб“, който ще може да ползва като инструмент за преговор при следващите разговори с телевизиите.

Откъде се очакват приходите?

Особен жест е това и към привържениците от чужбина. Извън граница левскарите също искат да са активни, но не получаваха тази възможност досега. Известно е, че откакто клубът пуска на търг мачовите фланелки на футболистите, донесли победите на „Левски“, левскарите от чужбина са най-активни в наддаванията!

Мнението на “Ритнитопъ“: Да, пътят е трънлив. Освен това, той е и неотъпкан, защото досега български клуб не е търсил финансова независимост. Неволята учи, са казали хората. И тепърва ПФК Левски открива колко е сладко да „правиш пари“. Чисти пари, от феновете, които жадуват отново да видят отбора си на върха. И правят всичко по силите си, за да се случи.

Предлагаме ви и един прекрасен материал “Ритнитопъ” по темата “ТВ права”:

Източници:

  1. “Левски ТВ” ще си партнира с Instat TV за предаване на мачове на живо (2022) https://levski.bg/%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d0%b2-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d1%81-instat-tv-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4/

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *