Press "Enter" to skip to content

Клубът-фантом. Въпросителните стават все повече.

Казусът с клуба-фантом започва да се разплита. Или по-скоро заплита.

Развитие около случващото се с клуба-фантом “Стандарт” (Шивачево) има. След като през миналата седмица самият министър на младежта и спорта Радостин Василев обяви, че е направена проверка и компетентните органи са сезирани. Действията на Василев бяха провокирани от сигнал на Димитър Бербатов и неговия екип.

От своя страна председателят на УС на “Стандарт” Динко Николов каза, че клубът не е развивал дейност от 2018-а до 2022 г. и това е причината да не участва в Конгреса на БФС. От футболния съюз пък са на коренно противоположно мнение и според изпълнителния директор Борислав Попов участието на “Стандарт” (Шивачево) в Изборния Конгрес през октомври 2021-ва година е напълно законно.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Колегите от Sportal.bg решиха да направят допълнително проучване по казуса с цел да бъде разгледана цялата документация по случая(1). Ето какво показа проверката.

На 5 февруари 2021 г. ФК Стандарт (Шивачево) провежда общо събрание, на което присъстват 13 от членовете на клуба. За председател на общото събрание е избран Динко Николов, а за протоколист – Илия Илиев. Дневният му ред е в четири точки:

1. Изменение устава на клуба;
2. Освобождаване член на УС;
3. Избор на член на УС;
4. Избор на председател.

Въпросният протокол.

Новият устав е приет единодушно с 13 гласа “за” и в него пише следното: “Клубът осъществява дейност на спортен клуб в обществена полза, в съответствие с разпоредбите на Закона за физическото възпитание и спорта, за развитието и практикуването на спорта футбол.”

Друга снимка на протокола.

С пълно единодушие е освободен един от членовете на УС и на негово място е избран друг. По същия начин е избран и председателят Динко Николов, който преди дни каза, че клубът не развива дейност от 2018 година. Другите двама членове на УС са Христо Сосеров и Виолета Атанасова.

Цялата тази информация е достъпна в Търговския регистър, който вписва новия устав на 19 март 2021 година.

На 27 април 2021 година сдружение “Футболн клуб “Стандарт” получава регистрация и в Министерството на младежта и спорта, което е задължително изискване за развитие на спортна дейност. Като представляващ клуба е записан Динко Николов.

Мнението на “Ритнитопъ”: На всички е ясно, че клубове-фантоми съществуват и това е една от порочните практики на настоящия Изпълком на БФС да задържи властта си. Все пак трябва да сме наясно, че клубове-фантоми могат да бъдат регистрирани и от противоположната страна.

Ние, от “Ритнитопъ”, ясно сме заявили позицията си против настоящото управление на футболния ни съюз, но смятаме, че методите за борба с Михайлов и компания не трябва да бъдат от техния сорт. Силно се надяваме Димитър Бербатов и неговият екип да премислят всяко свое действие, за да не се налага “да се обясняваме” в края на деня. Както се казва: Не се превръщай в това, което не можеш да понасяш.

Източници:
(1) Сагата с предполагаемия клуб-фантом, който взриви българския футбол, се заплита, ето новите разкрития; sportal.bg

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *