Press "Enter" to skip to content

Футболните таланти на България: Тодор Тодоров

Време е за футболен талант номер 4. Неговото име е Тодор Тодоров!

Към момента Тодор Тодоров се подвизава в отбора на “Асеновец”. В момента Тодоров е на 22 години и може да се похвали със ръст от 181см. Тежи точно 70кг. С какво е специален Тодор? Ще разберете от следващите редове.

Тодор Тодоров е днешният талант, който играе на позицията на ляво или дясно крило. Често можем да го видим и като централен нападател. Статистиката му в юношеските формации е впечатляваща: 30 гола при младшата и старшата възраст. В същото време във “В” група има отбелязани 45 гола от 2019г. насам.

Силни страни: Изключителна бързина, която му позволява да се отскубва от бековете. Тази бързина е подплатена с добра игра 1в1 и доста ситуации, в които си печели нарушения или дузпи. (9 броя. за 2 сезона). Притежава страхотен усет към гола като умее да вкарва от близо, от далеч, след солови пробиви или да засича центрирания с глава, защото притежава добър отскок и умее да насочва много добре топката.

Доста е борбен и винаги играе много настървено, което се дължи на манталитетът му на победител и желанието винаги да се усъвършенства. Движението му терена е добро и почти винаги заема по-добри позиции от противника. Когато получи топката има склонността да изостря бързо атаките!

Тодор Тодоров е юноша на “Арда” (Кърджали)

Слаби страни: Сам признава, че трябва да работи върху работата в защита и реакцията бързо да си върне топката, когато я изгуби. Може би трябва да качи 2-3 кг, за да бъде още по-здрав при единоборствата с противникови футболисти.

Заключение: Нямаме много наблюдения за слабите му страни, затова са по-кратко описани. Смятаме, че е кощунство момче с такава статистика и манталитет да играе във “В” група и отново се показват проблемите на българските отбори относно скаутството.

Колко от професионалните отбори в България са го гледали, колко знаят, че съществува? Срамно е на такива момчета да не се дава шанс, а да се вземат чужденци на килограм във всички отбори. Срамно е да вкара 30+ гола за “Арда” и те да не му дадат шанс в първия отбор.

Нека проследим и актуалните събития в отбора на “Арда”!

За пореден път твърдим , че колкото е виновно БФС за състоянието на футбола, толкова са виновни и ръководителите на клубовете! Колкото до Тодор, ше бъде перфектен избор за отбор, който разчита на контра атаки и играе бърз и директен футбол.

Можете да прочете и анализа ни за представянето на Християн Славков тук:

Рубриката е дело на Денислав Аксиев от 0 на 0 Подкаст. Аксиев е сертифициран след завършването на курсовете “Level 2 Talent Identification” и “Level 2 Opposition analysis” на професионалната футболна асоциация на скаутите PFSA. От година насам той се занимава с гореспоменатия подкаст, който можете да намерите в следните социални мрежи:
– Фейсбук: кликни тук
– Инстаграм: кликни тук

Последвайте страницата на 0:0 Подкаст във Фейсбук.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *