Press "Enter" to skip to content

Илиян Стефанов. Талантът, който можеше да изчезне.

От началото на новия полусезон Илиян Стефанов защитава цветовете на “Левски”. Виновникът за това е ясен – Станимир Стоилов.

Роденият на 20-и септември 1998 година атакуващ халф Илиян Стефанов се радва на прекрасна форма. Това обаче можеше и да не се случи. В настоящия материал ще проследим именно събитията около Стефанов.

Кадър от подписването на Стефанов с “Левски”

Малко преди затварянето на трансферния прозорец Станимир Стоилов обяви привличането на Илиян Стефанов от отбора на “Берое”. Феновете на “сините” може би бяха скептично настроени към това решение, тъй като младият футболист беше резерва в Стара Загора. Тези емоции обаче бързо бяха забравени след представянето му в последните седмици.

Всъщност Стефанов е юноша на “сините”, но още в края на 2015-а поема в посока Италия. На “ботуша” играе за отборите на “Авелино” и “Гоцано”. Следващата стъпка на атакуващия халф е “Локомотив” (София), където отива като свободен агент. В състава на “железничарите” Стефанов изиграва 52 срещи, в които отбелязва 9 попадения в периода между 2017 и 2021 година.

Илиян Стефанов с екипа на “Локомотив”, когато отборът играеше във Втора лига.

По време на престоя си в Надежда, се появиха информации, че Стефанов се е опълчил на селекционера на младежките национали Александър Димитров и това е довело до решението той вече да не бъде част от селекцията на специалиста.

В последствие от “Локомотив” (София) обявиха, че плеймейкърът изобщо не е концентриран върху изявите с червено-черната фланелка и възнамеряват вече да не го използват. В последствие това се случи, като последва трансфер в отбора на “Берое”.

Стефанов бе един от ключовите футболисти в състава на “Локомотив”

Версията на Стефанов за случилото се бе малко по-различна:

“Появи се една отвратителна лъжа в медиите, че аз съм бил натирен, защото съм мислел за трансфер и главата не ми е била на място. И това е било поводът да ме отстранят от отбора. Тук единственото вярно нещо е моето име. Аз държа на своето достойнство, защото отказах много хубави предложения – огромна сума. И за това нещо аз очаквах да бъда поощрен и добре приет отново. Както всеки един европейски клуб се отнася към тези състезатели с признателност и уважение. Защото аз лично нито за секунда не съм направил действия, които да уронват престижа на клуба и имиджа му. В същото време аз бях уведомен, че ще тренирам сам ще бъда в друга съблекалня.

Аз съм показал своята лоялност и нямам абсолютно никакви провинения на терена и извън него. Явно има някаква репресивна мярка срещу мен. Тук има много странно съвпадение, че се появява статията в дадената медия, а клубът, който по принцип винаги излиза с позиция за всякакви неща от този ред, този път не го прави. А аз винаги, във всяка една медийна изява, дори и като младежки национал, съм изказвал своята признателност към ръководството. И реших да остана в Локомотив, а не да приема тези хубави предложения, които получавам. И вместо благодарност, на мен ми се връща нож в гърба.

Явно има някакви задкулисни действия, които водят до интриги. За мен най-важното си остава Локомотив. Дебело подчертавам, че оставам и искам да помогна на отбора”

– сподели Стефанов пред “Тема спорт”

В състава на “Берое” Стефанов изигра 23 мача, в които не успя да отбележи, но записа една асистенция в актива си. За сравнение в “Левски” Стефанов успя да отбележи на три пъти в четири срещи от efbet лига. Но не става дума само за статистиката.

Станимир Стоилов се довери внезапно на плеймейкъра и има защо. Личи си, че новото попълнение на “сините” има невероятен поглед над играта и е изключително комбинативен. Освен в изграждането на играта, Стефанов притежава и невероятен завършващ удар.

Едното от попаденията на Стефанов срещу “Пирин” дойде след изключително плътен удар.

Мнението на “Ритнитопъ”: Пътят на Стефанов към големия футбол определено е по-дълъг от очакваното. Не можем да твърдим, че до момента атакуващият полузащитник е пропилял няколко ценни години от кариерата си, защото е само на 23 години и е титуляр в “Левски” на Станимир Стоилов. Въпросът е дали е било възможно да видим този Стефанов преди години? И този въпрос не важи само за него, а и за други млади таланти.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *