Press "Enter" to skip to content

Футболните таланти на България: Пламен Цончев

Четвъртият футболист от рубриката е талантът на “Ботев” (Пловдив) – Пламен Цончев

Към момента Пламен Цончев се подвизава в отбора на “Ботев” (Пловдив). Все още юношата на “канарчетата” е на 19 години и може да се похвали с ръст от 175см. Тежи точно 64кг. С какво е специален Пламен? Ще разберете от следващите редове.

Пламен Цончев пред портрета на Христо Ботев.

Силни страни: Пламен е страхотно възпитано момче, което винаги играе с интелект в средата на терена. Едно от най-добрите му качества е, че по-доста сполучлив начин умее да контролира темпото на разиграване. Прекрасно може да намира празното пространство, за да получи топката от защитната линия и да продължи изграждането на атаката. Умее да изгражда атаки както с пасове на малко и средно разстояние, така и с дрибъл, за да превземе празно пространство. Тактически е много добре подготвен и отлично знае кога трябва да забави атаката и кога трябва да я изостри.

Притежава много добра техника и, когато реши да дриблира топката може да му бъде отнета много трудно. Умее да отнема топката, най-често като прочита действията на противниците и пресича пасовете им, но също така и знае как да застане, за да затвори коридора за пас напред и по този начин да принуди противника или да се надиграва или да връща топката назад, което позволява на съотборниците му да се прегрупират. Не се притеснява да извършва тактически нарушения, когато това се налага. Притежава добра експлозивност като първите му няколко метра при ускорение са много бързи и непредвидими.

Визитката на Пламен Цончев в състава на “Ботев” през настоящия сезон.

Слаби страни: Когато се наложи да се прави дълъг продължителен спринт, бързината в краката му намалява. Има трудности при борба за високи топки. Понякога не е много постоянен и в моменти от мача сякаш се изключва. Вторите полувремена са му по-слаби от първите, което може да се дължи на липса на концентрация или физическа подготовка.

Цончев с националната фланелка.

Заключение: Страхотен талант. Пламен вече има професионален договор с “Ботев” и записа няколко мача с втория отбор. Лично според нас около него трябва да се гради халфовата линия на втория отбор, а максимум до година или две трябва да му се даде шанс в efbet Лига, защото определено ще има какво да покаже! Надяваме се да продължава да бъде режимлия, да е отдаден на футбола и сме сигурни, че това ще му се отплати!

Рубриката е дело на Денислав Аксиев от 0 на 0 Подкаст. Аксиев е сертифициран след завършването на курсовете “Level 2 Talent Identification” и “Level 2 Opposition analysis” на професионалната футболна асоциация на скаутите PFSA. От година насам той се занимава с гореспоменатия подкаст, който можете да намерите в следните социални мрежи:
– Фейсбук: кликни тук
– Инстаграм: кликни тук

Последвайте страницата на 0:0 Подкаст във Фейсбук.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *