Press "Enter" to skip to content

Украинският фен Володимир Будников е изписан от болницата.

Изписаха от болницата украинския фен Володимир Будников, пострадал на мача между “Пирин” и “Левски”!

19-годишният украиснки фен на “Пирин” Володимир Будников, който пострада на мача между “Пирин” (Благоевград) и “Левски” (София) на стадиона в Благоевград в неделя. Украинецът е дал показания за инцидента, според информация от Българската национална телевизия. МВР води процедура по проверка с цел да разбере дали е съществувал полицейки произвол при принудителното му извеждане от стадиона, при което той получи комоцио и травма в областта на гърдите. Иззети са записи от охранителни камери и са разпитани свидетели.

Самият Володимир Будников разказва, че състоянието му вече се е стабилизирали. Ето какво още добави украинския фен на “Пирин”:

“Аз докато бях в болница хора казваха, че няма да пускат децата си на футбол заради такива неща, полицаите трябва да занят как да се държат с фенове. Аз не направих нищо толкова сериозно, за да идват да ме влачат”.

– заяви Володимир Будников.

Володимир твърди, че не е използвал пиротехника, която е забранена по време на футболни срещи. Припомняме, че от МВР поясниха, че принудителното му изкарване от стадиона се е наложило, след като той хвърлил пиратка към майка с две деца.

“В момента го казвам, че не метках нищо – аз съм украинец, аз даже не знам къде да купувам тези неща, така че ние идваме на мач за какво, ние идваме на мач да подкрепяме нашия отбор, а не да правим някаъв хаос”.

– добави украинецът

От футболен клуб „Пирин“ (Благоевград) оказват пълно съдействие с показания и видеоматериали за назначената проверка. Благодарни са за бързата реакция на лекарите по време на инцидента.

“Тук е моментът да благодарим най-вече на дежурния лекар на срещата, доктор Росен Михалков, който е и реаниматор, който реагира изключително бързо и адекватно по време на срещата и буквално на 30-ата секунда, след като видя, че е буквално безжизнен Володимир, се отзова на мястото на инцидента, също така и доктор Касапинов.

– заявиха от клуба

От полицията в Благоевград казаха, че са разпитани свидетели, но резултати от вътрешната проверка все още няма.

Eто и сцени от случилото се в Благоевград:

https://youtu.be/-2SQqCCewXk

Мнението на “Ритнитопъ”: Виновен ли е бил Володимир Будников? Предстои да разберем. Сценарият, в който невинни фенове, и то жени и деца, биват поразени от ракети по време на футболна среща за жалост не е нещо ново по футболните ни терени. Още по-жалкото е, че тези неща продължават да се случват.

Дори и да приемем, че украинският фен има вина за случилото се, това ли е начинът на полицията да се отнесе? Защо една трагедия трябва на всяка цена да доведе до друга? Сигурно “за да си знае”. Ние обаче смятаме, че не това е начинът. Това, което видяхме в Благоевград може да бъде наречено “полицейски произвол”.

Стриктно подчертаваме, че “Ритнитопъ” по никакъв начин не цели да защити футболни фенове, които използван забранена пиротехника. Те допринасят за намаляването броя зрители по стадионите.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *