Press "Enter" to skip to content

Футболните таланти на България: Георги Динев

Петият футболист от рубриката е талантът на “Сините камъни” (Сливен) – Георги Динев

Към момента Георги Динев се подвизава в отбора на “Сините камъни” (Сливен). Все още юношата на отбора е на 14 години и може да се похвали с ръст от 155см. Тежи точно 43 кг. С какво е специален Георги? Ще разберете от следващите редове.

Снимка на Георги с националната фланелка!

Силни страни: Георги е талант, целунат от Господ! Това е най-лесният ни анализ до момента, защото този футболист е уникален. Води топката близко до крака и притежава експлозивност при смяната на посоката, има огромен технически потенциал и докато топката е в краката му е почти невъзможно да бъде отнета без нарушение.

Станахме свидетели на случай, в който Георги взима топката и печели пространство, преодолявайки по 3-4 противници (значително по развити физически от него). Освен техническите качества, с които разполага, Героги може да чете играта много добре и е основният мотор на своя отбор. През него минава всяка една топка и той умее да я разпределя с точни пасове на късо и дълго разстояние.

Въпреки ниския си ръст и малко килограми, Георги притежава много добър отскок и нерядко печели първи и втори топки. Изключително жилав е и умее да печели единоборства. Много трудно е изблъскван при игра рамо в рамо, освен ако съперникът не го превъзхожда физически със значителна разлика. Има самочувствие и не се притеснява да опитва нестандартни неща като неочаквани пробиви или удари от далеч. Има страхотно първо докосване и в голяма част от случаите залепва топката за крака си.

Този футболист разполага с тактическа зрялост и може да бъде използван както на неговата титулярна позиция като вътрешен халф (CM), така и като #10. Ролята на външен полузащитник също не му е нова. Показателно за огромния му талант е, че на възраст от 14 години, вече е започвал титуляр и има записани 90 минути за мъжкия отбор на “Сините камъни” в А областна група!

Слаби страни: Няма висок процент на пресечени пасове. Понягкога прелива малко по-бавно играта от атака в защита. Нямаме поглед върху характера му извън терена, но изглежда леко нетърпелив. Това трябва да се промени. Нужно е да ограничи селфитата и дейностите извън терена, които го разсейват, и да се концентрира само върху футбола!

Заключение: Иситински качествен футболист и огромен талант. Най-добрият 14-годишен халф, който сме наблюдавали. Трябва да бъде привлечен в голяма академия и да се развива там! Предстои му огромно футболно бъдеще, ако не се отдаде на пороците!

Рубриката е дело на Денислав Аксиев от 0 на 0 Подкаст. Аксиев е сертифициран след завършването на курсовете “Level 2 Talent Identification” и “Level 2 Opposition analysis” на професионалната футболна асоциация на скаутите PFSA. От година насам той се занимава с гореспоменатия подкаст, който можете да намерите в следните социални мрежи:
– Фейсбук: кликни тук
– Инстаграм: кликни тук

Последвайте страницата на 0:0 Подкаст във Фейсбук.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *