Press "Enter" to skip to content

Новият бюджет на “Берое”. Какво да очакваме?

“Берое” обяви бюджета за следващия сезон на среща с феновете!

Вчера се състоя среща между ръководството на футболен клуб “Берое” и неговите фенове, на която присъства и треньорският щаб на мъжкия отбор. Обсъдено бе актуалното състояние на клуба – финансово, административно и спортно-техническо, както и бъдещите планове към този момент.

Изпълнителният директор Стелиян Попчев съобщи, че ръководството прави всичко възможно, за да може “Берое” да функционира нормално. Всички усилия на ръководството са съсредоточени върху привличането на по-голяма фенска маса!

Изпълнителният директор на “Берое” Стелиян Попчев

„Бихме искали да получим подкрепата на цялата беройска общност и се надяваме, че точно нашите фенове също ще помогнат за по-доброто бъдеще. За нас подкрепата им е изключително важна. Стартирахме някои инициативи и планираме още, с които да запалим интереса най-вече на децата. Искаме да ги върнем както на стадиона, така и в школата, чиито врати са отворени за всички желаещи. Искаме да има масовост, който ще доведе до по-голям и качествен подбор“.

– сподели Попчев

Ръководството заяви, че към настоящия момент бюджетът на целия клуб за следващия сезон възлиза на 180 000 лв. месечно, мо по всяка вероятност той може да бъде увеличен с подкрепата на фенове и бизнеса. Към този момент има интерес от инвеститори, но тепърва ще стане ясно сериозността на намеренията им, като нещата са във фаза „взаимно проучване“.

Петър Хубчев заяви пред феновете, че клубът трябва да продължи да бъде без задължения и трябва да се направи всичко възможно това да бъде така и занапред.

„Не трябва да се фокусираме върху един или няколко души, а трябва да гледаме целия клуб и да направим всичко възможно за неговото добро съществуване. Ако трябва да бъдем честни, към този момент имаме бюджет, с който ще се борим да запазим елитния си статут през следващия сезон. Всеки един трябва да е наясно с това. Трябва да сме сплотени и работим заедно.

– заяви Хубчев

До края на срещата се проведе и дискусионна част, в която феновете предложиха своите идеи. Някои от тях изобщо не бяха лишени от смисъл и в даден момент могат да бъдат реализирани.

Вчера публикувахме материал за “Дунав” (Русе). Традиционен български отбор, който след множество финансови проблеми през последните десетилетия, реши да поеме по път, който може да бъде пример за много други отбори. Можете да прочетете тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Трусовете, които разтресоха отбора на “Берое” в последните месеци могат да се окажат едно от най-хубавите неща, които са се случвали в Стара Загора. Разбира се, че в момента ситуацията не е цветуща, но този труден период може да представлява генериране на огромна енергия, която да задвижи клуба в следващите години. Изключително важно е, както казва и изпълнителният директор Попчев, феновете да бъдат върнати на стадиона. Именно чрез привържениците си “Берое” ще успее да оцелее в тези трудни времена!

Кампанията “Да играем футбол в училище”, която клубът стартира е невероятен пример за това, как футболът може да се популяризира сред децата в начална възраст! С присъствието си в старозагорските учебни заведения, “Берое” може да направи една от най-големите си инвестиции за бъдещето си!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *