Press "Enter" to skip to content

Презаверяване на билетите за сектор “А”. Какво трябва да знаем?

От стадион “Българска армия” взеха решение да презаверят всички билети, които вчера бяха продадени за сектор “А” за финала за Купата!

През вчерашния ден станахме свидетели на страхотна активизация във връзка с финала за Купата на България между “червени” и “сини”, който ще се изиграе на 15-и май! В сайта на eventim бяха пуснати билети за продажба онлайн. Предварително бе заявено, че “червените” фенове ще бъдат настанени в секторите “А” и “Г”, а привържениците на “Левски” в секторите “Б” и “В”.

Системата обаче позволява закупуването на билети във всеки един сектор и “сините” фенове започнаха да изкупуват билети за сектор “А”. Това принуди ръководството на отбора от Борисовата градина да реагира и да спре продажбата на билети за сектор “А”, за да няма сблъсъци на двете агитки. Днес от страницата на клуба във Фейсбук излязоха с ново решние, ето какво е то:

Всички билети за сектор “А”, които не са закупени от касата на “Армията”, трябва да бъдат ПРЕЗАВЕРЕНИ. В противен случай те няма да дават достъп до събитието.

Презаверяването ще става в СЪБОТА (14.05.) от 10:00 до 19:00 часа, както и в НЕДЕЛЯ (15.05.) от 10:00 до 14:00 часа на КАСИТЕ на ст. “Българска армия”.

🗓 След възникналия казус вчера, когато се появиха основателни съмнения, че фенове на противниковия отбор, неспазвайки предвaрително оповестеното разпределение, купуват билети за сектор “А”, настояхме пред организатора на финала, за бързо и коректно решение. Проверката показа, че за сектор “А”, извън касите на “Армията” са продадени 2025 пропуски. Няма как да знаем колко от тях са закупени от фенове на ПФК Левски София. За нас най-важни са сигурността и интересът на привържениците ни и вярваме, че това е единственият и най-справедлив начин нито един “армеец”, закупил вече билет, да не загуби мястото си на стадиона, както и нито един фен на друг отбор да не се озове сред наши. За всички привърженици от провиницията, които пътуват само за мача, отново напомняме, че касите ще работят и в деня на финала до 14:00 часа. Осъзнаваме, че възможностите им за закупуване на билет са ограничени, затова настоявахме да не се стига до анулиране.

Съжаляваме за причиненото неудобство и се надяваме в бъдещите срещи, чиято организация не е в наши ръце, да не се сблъскваме с подобни проблеми.

Само ЦСКА!

– казват от клуба във Фейсбук страницата.

Мнението на “Ритнитопъ”: Освен всичко друго, вчерашният ден отново ни показа, че властимащите в българския футбол разполагат с нулев капацитет за организирането на среща от такъв калибър. “Червените” и “сините” фенове влязоха в ожесточени сблъсъци, заради случилото. А изобщо не трябваше да се стига до такъв казус. Ако организацията е преценила, че ще се състои подялба на сектори, то тогава трябва да бъдат взети нужните мерки, за да няма подобни ситуации. За пореден път обаче видяхме липсата на какъвто и да е капацитет и организационни умения. В тази ситуация няма как да няма ощетени. И отново е ясно, кои ще са те. Българските футболни фенове…

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *