Press "Enter" to skip to content

Спортният министър Радостин Василев с коментар относно споразумението с ЦСКА София!

Спортният министър Радостин Василев коментира постигнатото споразумение между ЦСКА София, „Сердика спортни имоти“ и Министерството на спорта. Според думите му, постигнатото споразумение важи единствено за стадион “Българска армия”!

Ето какво каза спортният министър:

„Във връзка с поетия ангажимент от страна на ММС да изясни ситуацията около „Българска армия“. Сега се отдава шанс двете страни да постигнат споразумение, за да може през следващит 6 месеца да стане ясно какво трябва да направи ЦСКА, за да строи спокойно стадиона. ЦСКА няма дългове към „Сердика спортни имоти”.

Тази тема не е била обсъждана през последните години. ЦСКА ще има правото да построи своя стадион. Това е уникално събитие. По детайлите на параметрите може да питате адвокатските кантори. Днес ще подпишем допълнително споразумение до 31 декемрви 2022. Ще остойностим какво са направили от ЦСКА за базата в Панчарево.

Като се ангажирам с някакъв казус, го изпълнявам коректно. Сделката е такава, че държавата няма как да загуби контрол над своите имоти, а ЦСКА няма да има пречки да изгради своя стадион.

Няма да има общо дружество. За нас това не работи. Не е правилният юридически подход. Това е нотариална сделка. Има много детайли. Проектът на ЦСКА трябва да бъде одобрен от „Сердика спортни имоти“.

До 31 декември имаме анекс и трябва всички разрешителни и докуменити на държавата да бъдат одобрени. След това ЦСКА ще излезе за кратко от своя дом и ще започне реконструкцията. Това ще е най-печелившият стадион, ако планът се изпълни. Главният архитект ни съдейства максимално. Няма да има никакви незаконни действия, които да застрашат нечии интереси.

Важно е да имаме модерна инфраструктура. 30-годишните ниви в Панчарево няма да бъдат ниви, а спортни съоръжения. Базата е изключена от това споразумение. То е само за „Българска армия“, относно него ЦСКА ще предостави нов проект. Изяснени са всички дейности. Отдавна не сме на нулата по всички казуси. В оптимистичния вариант ще изясним всичко за 3-4 месеца. Не можем да позволим строежът да продължи дълго. Според мен ще се реализира за максимум 2,5 години“.

сподели Василев

Мнението на “Ритнитопъ”: Това, че отборът от Борисовата градина е изплатил задълженията си към „Сердика спортни имоти” е наистина радостна новина за всички. Мечтата на “червените” фенове за нов стадион изглежда все по-реална, но въпреки това ние, от “Ритнитопъ”, изобщо не смятаме да прибързваме с празненствата по този повод! Силно се надяваме да се случи, но смятаме, че процесите по изграждането на едно такова съоражение не са никак прости. Ако намеренията на Ганчев са добронамерени, то тогава нов стадион може и да има! Времето ще покаже!

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *