Press "Enter" to skip to content

Да се бориш със зъби и нокти. Казусът Лустенау – Инсбрук!

Нека проследим казуса Лустенау – Инсбрук и събитията във втората австрийска лига!

Преди седмица публикувахме радостна новина за българския треньор Александър Гицов и неговия “Флоридсдорфер”, които са в ужесточена борба с “Аустрия” (Лустенау) за първото място във втора австрийска Бундеслига, даващо право на промоция в елита на австрийския футбол. Един от традиционните отбори в държавата “Вакер” (Инсбрук) върви стремглаво към фалит и вече път назад няма. Важният въпрос обаче е друг. Кога точно клубът ще обяви несъстоятелност?

Прочетете за проблемите на “Вакер” тук

Защо това е важно? Защото ако “Вакер” не доиграе сезона, то “Флоридсдорфер” ще се изравни с Лустенау по точки, но преките двубои ще изпратят Гицов на върха, тъй като спечелените точки от мачовете срещу “Вакер” няма да бъдат зачетени.

Положението в Инсбрук е истински напечено и към момента в клуба активни договори имат 15 футболисти. До края на сезона остават само два мача и буквално всичко се държи на косъм. В неделя изтича срокът от тиролската регионална здравноосигурителна каса, която първоначално беше отложила неизплатените плащания. Според съобщения в медиите донор все още не е намерен. Следователно несъстоятелността може да бъде обявена още идния понеделник.

В последния мач между “Флоридсдорфер” и Лустенау, момчетата на Гицов успяха да победят!

Въпреки това, подаването на заявление за фалит преди последния кръг от сезона няма да означава, че последния домакински мач на “Вакер” на 22-ри май ще бъде отменен, както първоначално казаха от клуба. Той все пак може да бъде изигран. Домакинството е по-лесно за организаране, тъй като мачът може да се изиграе пред празни трибуни, за да бъдат спестени разходите за охрана, персонал и прочие. Какво обаче ще се случи с предстоящото гостуване този уикенд?

“Вакер” трябва да пътува до Санкт Пьолтен и се оказва, че към момента това е финансово непосилно за клуба. На помощ в тази ситуация се притича борещият се за промоция тим на Лустенау. Вчера стана ясно, че именно “Австрия” (Лустенау) ще плати пътните разходи на “Вакер”, за да не бъдат анулирани спечелените точки срещу този отбор. Наистина ситуация-прецедент. Но всичко това е напълно разбираемо.

„Разбира се, че се надяваме, че сезонът ще бъде решен на терена от гледна точка на спорта…Австрия няма да прави никакви плащания към други клубове“.

– сподели говорителят на борда на директорите Бернд Бьош

За българския специалист Александър Гицов това със сигурност не е най-радостната новина, защото в този случай се връщаме към план А, “Флоридсдорфер” да спечели всичките си мачове до края на сезона, а Лустенау да допусне грешка. Разликата между двата отбора е само две точки и всяка стъпка накриво ще реши изхода на първенството.

Дуото Мьорец – Гицов ще продължи да води отбора

Преди минути пък бе потвърдено, че дуото Александър Гицов – Митя Мьорец остава начело на “Флоридсдорфер” и през следващия сезон! Интервюото с Гицов можете да прочетете тук:

Прочетете интервюто с Алекс Гицов тук!

Мнението на “Ритнитопъ”: Виждаме, че не само в България има заплетени ситуации, които водят до още по-странни решения и казуси. Изключително интересно е да следим случващото се във втора австрийска Бундеслига, защото при позитивен развой на събитията бихме имали български треньор в едно много качествено първенство, каквото е това в Австрия. Ние, от “Ритнитопъ”, следим казуса и ще ви запознаваме с най-актуалното!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *