Press "Enter" to skip to content

Пример от скамейката! Най-после се европеизираме!

В петък се проведе съвместната пресконференция на наставниците на двата софийски гранда. Двамата треньори дадоха страхотен пример за това, как трябва да се държи един наставник!

Преди финала за Купата утре напрежението се реже с нож. Медиите всячески се опитват да печелят кликове от най-малките новини около мача. През същото това време Станимир Стоилов и Алан Пардю успяха да дадат страхотен пример със съвместната пресконференция!

Свикнали сме преди подобни мачове да се говори по-малко за футбол, отколкото трябва. Всевъзможни теми и въпроси са в устите на журналистите, но чисто спортно-техническите въпроси просто остсъстват.

Ние разгледахме играта на двата отбора от началото на втория полусезон и съответно стигнахме до заключения, които можете да прочетете в материала ни относно финала:

Можете да прочетете нашия спортно-технически анализ тук.

Освен спортно-техническите теми, наставниците на “червени” и “сини” успяха да държат невероятна комуникационна линия, която няма как да не ни направи впчеатление. Ще започнем със символичните домакини от стадион “Българска армия” и Алан Пардю:

“Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Нашият отбор не е в най-добрата си форма. Левски е в много добра моментна форма. Това е финал, един мач и ще ни даде страхотна възможност да покажем каквото можем.

Изключително много страст ще има в този двубой не само на трибуните, но и на терена. Важно е страстта да е контролирана и от феновете, и от 22-мата на терена.

Няма с какво да коментирам декларацията. Нямам общо с нея. Моята работа е да изграждам отбор и да го подобрявам. Имаме 5-6 футболисти, които могат да изграят на по-високо ниво. Концентрирам се изцяло върху това.

Трябва да сме на едно физическо ниво като тях и опита ни ще ни помогне. Ако бях неутрален фен, щях да кажа, че Левски са по-добри, но ние сме отбор с традиции и ще имаме своите шансове във финала.

Това е много хубава инициатива. Страхотна идея. Много е добре за феновете и за медиите. Двамата мениджъри много се уважаваме. Като треньори бързаме да отидем да работим на тренировка. Страхотен пример е за феновете, че и двата отбора се уважават. Хората трябва да дойдат в неделя и да се насладят.”

– сподели Пардю пред медиите.

Особено последният цитат, който сме извадили, ясно показва професионализма на Алан Пардю. Думата “уважение” трябва задължително да присъства на подобни мероприятия. Именно треньорите на отборите са тези, които могат да дадат добър пример. Същото важи и за феновете и “Ритнитопъ” няма как да не бъде доволен от факта, че успяхме да постигнем нещо невероятно в последния епизод на “Обзор на кръга”, в който на гости бяха създателите на най-големите YouTube фен канали на двата клуба – Теодор Коев от CSKA FAN TV и Калоян Христов от Трибуна ЛЕВСКИ!

Гледайте целия епизод тук!

От своя страна Станимир Стоилов също се представи превъзходно и заслужава всяка една похвала за това, колко добре подбира думите, които използва в такива моменти:

“Снимката с купата ще изглежда по-добре затова я докоснах. Искам Левски и моите играчи да я докоснат. Важно е на терена какво ще се получи и който е по-добър да спечели. Това е моето желание.

Срещу нас ще има един отбор, който има достатъчно опит. ЦСКА има над 12 мача в евротурнирите и в груповата фаза. Имат и достатъчно известен и опитен мениджър. Това е една предпоставка да се представим добре и да играем по най-добрия начин.

Да, нашият противник има повече опит. Пламен обаче е наш кадър и той ще си получи шанса. Излишните напътствия може да вкарат младия вратар в ненужно напрежение. Той се представи добре в предните мачове, надявам се да задържи нивото. Предполагам, че и Ники Михайлов си говори с него.

Каквото имаше да кажа по темата с Никола Попов, казах. От днес нататък трябва да говорим за футбол и за феърплей. Той зависи много то футболистите и нас двамата като мениджъри. Както и съдиите. Трябва да се обединим трите страни и след 17 години чакане нека по-добрият да спечели. За мен беше необятна декларацията на ЦСКА.

Още след полуфинала казах, че няма какво повече да искам от мач финал между Левски и ЦСКА. Битка футболна и така може би ще се кали всеки отбор. Ако спечелим, това ще е поредна крехка стъпчица напред. Отбор се ражда при победи срещу големи съперници.

Винаги съм бил за взаимно уважение между клубовете. Това беше добър момент треньорите да покажем солидарност към феърплея. Много зависи от треньорите какво ще е поведението на играчите. Ако ги убедим, че трябва да играят със спортна злоба, но да спазват феърплея и по трибуните, ще има добри сигнали. Има значителна промяна в поведението на отбора, откакто Пардю е начело. Имаме уважение един към друг. Имам огромен респект към постиженията на Пардю. Ще съблюдаваме футболните правила. Футболът не е война и трябва да победи по-добрият.

Аз не съм много по надъхването, аз съм по обучението на играчите. Историята трябва да се помни и да се уважава, но трябва да се мисли и за настоящето. Нашите футболисти имат достатъчно време да опознаят историята на клуба.”

– сподели Стоилов.

Мнението на “Ритнитопъ”: Прекрасно е да ставаме свидетели на подобно ниво на комуникация. За жалост такива моменти се броят на пръстите на едната ръка, що се отнася до българската футболна история. Наставниците на двата най-големи български отбора дадоха страхотен пример за това, как трябва да се държим извън терена! Такива битки се решават на футболното игрище, никъде другаде! Нека по-добрият победи!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *