Press "Enter" to skip to content

Нечий лиценз ще бъде отнет. Коя федерация визира министър Василев?

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви днес пред медиите, че утре ще бъде отнет лиценза на една от спортните федерации в България!

“Утре ще отнемем лиценза на една федерация. Ще го обявим публично като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, но наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя.”

Това обяви пред журналисти в Плевен министърът на младежта и спорта Радостин Василев, но не пожела да разкрие коя ще е федерацията.

“Има сигнали и към прокуратурата, и към Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, към полицията и следствените органи. В този сектор трябва да има възмездие за разрухата, която се е случвала”.

– подчерта министърът.
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев

“Има федерации, които имат проблеми с това как отчитат разходването на средствата, отпуснати от държавата. Това са федерацията по биатлон, по шахмат. Имаме федерации, които още при встъпването ми в длъжност, са със забрани за провеждане на състезания и мероприятия, една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управленски и юридически спорове.

Трудно е да научим федерации, които дълги години са работили в ситуация на административен и документен хаос да спазват правилата, но мисля, че се научават.”

– добави още Василев

Мнението на “Ритнитопъ”: Всеизвестен факт е, че е една от спортните федерации, в която прозрачността е блян, е именно Българският футболен съюз. Това обаче не е единствената федерация, в която царуват порочни практики. Това е и причината да очакваме с интерес утрешните събития. Може да се каже, че има редица федерации, които успяват да донесат медали от европейски, световни и олимпийски състезания и вероятно там ръката няма да е толкова тежка. Предстои да разберем. Силно се надяваме министър Василев да не мери с двоен аршин и всеки да получи заслуженото си. Ние обаче сме нащрек.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *