Press "Enter" to skip to content

Димитър Бербатов с призив към БФС с цел връщането на изключените футболните отбори в аматьорските лиги.

Бербатов: “Да върнем неправомерно изключените клубове”

На 18-и март тази година БФС отмени насрочения редовен Конгрес, но въпреки това Димитър Бербатов и неговия екип го проведоха. Бившият нападател спечели сто процента от гласовете на участвалите 76 клуба. В последствие всички клубове, които се състезават на аматьорско ниво бяха изключени след решение на футболния съюз.

Вчера Димитър Бербатов излезе с обръщение към клубовете, които ще вземат участие в Конгреса на БФС на 20 май. Той ги призова да се обявят против изхвърлянето на 104-те клуба от надпреварите на БФС. Ето какво каза той.

“Уважаеми клубове,

Предстои конгрес на БФС, който ще разгледа въпроси, свързани с отчета на служебно управляващото ръководство БФС за предходния му мандат, както и бюджета на съюза за 2022 година. Участитето ви в този конгрес е важно както по отношение на основните точки в дневния ред на този конгрес, така и по отношение на това, че на него ще бъде поставен и дискутиран въпросът за напълно нелегитимното изключване на 104 клуба. Изключване, направено с решение на нелегитимно свикано заседание на Изпълнителния комитет на БФС, с неясни и напълно неотговарящи на истината аргументи.

По-важното в случая е, че тази неправда по отношение на вашите колеги – изключените футболни клубове, може да бъде поправена на този конгрес.

Вие, клубовете членове на БФС, представлявате футболния съюз и вие можете на този конгрес да се обявите против тази неправда и поредното погазване на Устава на БФС и закона. И дори да се абстрахираме от всичко изложено, наложените наказания са крайни и на вашите колеги не им беше дадена възможност да се защитят или, ако има определени нередности, не им бяха дадени срокове за отстраняването им. Така се прави във всяка демократична общост. Вместо това ръководещите служебно БФС подходиха към тях както се подхожда в тоталитарна България преди 35 години.”

– каза Бербатов
Димитър Бербатов по време на “алтернативния” Конгрес.

За целта всеки от клубовете, които са издигнали делегат, е важо да пристъства на конгреса и без страх и притеснение да гласува решително ЗА отмяна на наказанията на тези 104 клуба.

Жалбите на изключените клубове ще бъдат представени пред Комисията по жалбите на конгреса и докладът на тази комисия ще бъде подложен на гласуване.

Вариантите са два:

Комисията да предложи решението на Изпълнителния комитет за изключването на клубовете да остане в сила. Тогава трябва да се гласува ПРОТИВ.

Комисията да предложи решението на Изпълнителния комитет за изключването на клубовете да бъде отменено. Тогава трябва да се гласува ЗА.

Това е решителният момент, в който всеки клуб ще трябва да гласува наложените наказания да отпаднат. Необходимо е да покажете солидарност с репресираните ваши колеги и да им помогнете да се завърнат във футболния съюз.

Чрез демократично гласуване да поправите несправедливоста, която идва на базата на диктат от служебно действащото и вече извън мандата си ръководство на БФС.

Аматьорската футболна лига, направила предложението за изключването на клубовете, е употребена и е действала не в интерес на аматьорските клубове.

Ако жалбите на изключените клубове не бъдат разгледани от конгреса, това ще е поредното грубо нарушаване на Устава на федерацията и закона!

Тогава всеки клуб е в правото си да поиска думата на конгреса и да направи процедурно искане, да бъде гласувано изключените клубове да бъдат върнати!

Не забравяйте – вие сте БФС, а не онези, които ви употребяваха дълги години, както им е изгодно на тях.”

– допълни Бербатов.

Мнението на “Ритнитопъ”: Самият Борислав Михайлов на няколко пъти спомена, че са нужни компромиси. Сега е времето за такива. Участвалите в Конгреса на Бербатов отбори не би трябвало да бъдат “сплашвани” по този мутренско-ченгесарски начин. Това са отбори, които се състезават в аматьорските нива на българския футбол и няма печеливш в цялата ситуация. Надяваме се от БФС да чуят призива на Бербатов и всички изключени отбори да се завърнат там, където им е мястото!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *