Press "Enter" to skip to content

“Хебър” отново в елита! Готови ли са в Пазарджик за българския футболен елит?

След 21 години Хебър се завърна в елита. Възпитаниците на Николай Митов победиха с 2:1 “Септември” в Симитли, с голове на Тодор Чаворски и Китан Василев, и узакониха промоцията си. 

Класирането се официнализира навръх празника на Пазарджик (21 май – св. Констанин и Елена), а кметът на града Тодор Попов увери, че пари за елита ще има. Той са ангажира лично с поставянето на осветление на стадион „Георги Бенковски“, за да могат зелените да приемат съперниците си у дома. И все пак в Пазарджик ще се застраховат и с „Лаута“ за лиценз за елита.

„Хебър е там, където според мен му е мястото. А именно в най-високото ниво на професионалния футбол на страната. Щастлив съм, че момчетата узакониха категорично промоцията за елита точно на празника на града ни. В крайна сметка това стана закономерно, защото във времето ние бяхме последователни. През 2017 година започнахме от аматьорския футбол и когато тогава говорех, че нашето място е в А група, на това се гледаше много скептично. Имаше моменти, когато бях упрекван, че волейболът е за сметка на футбола, но това също не е вярно, защото в годините Футболен клуб Хебър получаваше нужното финансиране. И реализацията – влизане в Първа лига говори за една добра свършена работа за пореден път. Благодаря на футболисти, треньори и ръководство на Хебър и на публиката разбира се, защото всички тези неща ги правим за нашите фенове“

– сподели кметът Тодор Попов.

„Нека сега се нарадваме на този хубав успех на Хебър, а мой първи ангажимент още от понеделник е да намерим бързо решение на казуса за поставяне на електрическо осветление за стадион „Георги Бенковски”, за да може Хебър да си играе домакинските мачове в Пазарджик. Другото би било безсмислено. След това ние трябва да съсредоточим усилията си трайно да пребиваваме в Първа лига, а не да играем ролята на асансьор, както се случвало в предишните три пъти в елита“!

– допълни кметът на града
Централната трибуна и тренвната настилка изглеждат добре. Все пак осветлението е най-важното към момента!

Старши треньорът Николай Митов също бе изключително щастлив от случващото се и не скри своите емоции.

„Това, което изпитвам сега, го изпитвах преди 30 години като футболист, когато влязохме в елита. Искам да поздравя тези момчета, които направиха уникален сезон, въпреки постоянните удари под кръста. Те показаха морал и достойнство. Благодаря на всички фенове на Хебър, на Общината за подкрепата и да поздравя специално Иван Папазов, който никога не се е съмнявал в мен и в нас. Благодарение на него е това, което направихме за близо 4 години в Пазарджик. Тази победа посвещавам на най-големия фен Юри, който вече не е между живите, но сигурно щеше да е най-щаслтивият човек сега“.

коментира опитният специалист.
Наставникът на “Хебър” Николай Митов

„В България на третия мач, ако нямаш резултати треньорът е виновен. Но Иван Папазов повяврва в мен и заради него стигнахме тези резултати. Тереньорите в България не са защитени, за съжаление. Не сме мислили и говорили за селекция. Ще приемаме отборите в Пазарджик, не е нормално да играем другаде. Сигурен съм, че хората, откоито зависи ще направят всичко възможно да затова. Като направим отбор и подготвим всичко, тогава ще говоря пак повече“.

– категоричен бе Николай Митов.

На пръв поглед изглежда, че в “Хебър” има ясна структура, която успява да донесе успехи на клуба и града. Това най-ясно ще си проличи през следващия сезон, когато отборът се състезава в efbet Лига.

Мнението на “Ритнитопъ”: Честито на всички в Пазарджик! Отборът на “Хебър” няма много опит в българския футболен елит, като е записал само 3 участия в своята история. Въпреки дългогодишната история на клуба във Втора лига, изглежда, че целият град ще впрегне усилия, за да популяризира футбола на локално ниво!

Интересно е да разберем с какъв бюджет ще разполага “Хебър” в следващите месеци и каква ще бъде селекцията. Отборът разполага с Николай Митов начело и това определено може да успокои феновете на отбора.

Ние силно се надяваме кметът на Пазарджик да спази обещанието си и стадион “Георги Бенковски” да разполага с осветление в началото на новия сезон, за да могат хората в града да се насладят на своя отбор.

Абсолютно немислимо е през 2022-ра година фенове на даден отбор да пътуват за домакинските мачове. Същият проблем виси над главите на “всички в Спартак” (Варна). Изобщо колко отбора играят на собствените си стадиони? Или поне в собствените си градове?

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *