Press "Enter" to skip to content

Обясненията в “Царско село” продължават. Капитанът Кавдански проговори.

Бившият капитан на “Царско село” Мартин Кавдански даде своята гледна точка относно скандала, който се разигра в последния мач на “царете”.

Кавдански, който бе досегашният капитан на “Царско село” даде своето мнение във връзка с разигрлата се ситуация през уикенда:

“Да, много се изговори и изписа. Нека започнем по хронология. След като съдията отсъди дузпа и през ум не ми е минавало да изпълнявам, защото никога не съм изпълнявал дузпи. Тогава обаче старши треньорът Стефано Макопи ми каза резултата от мача “Пирин” и “Ботев” (Враца), от който вече бе ясно, че сме изпаднали. Той ми предложи, като капитан и играч с най-много мачове в “Царско село”, да изпълня дузпа и по този начин да направя последния удар за този отбор. Знаехме, че сме изпаднали, а и също така, че няма да съществуваме като отбор. Това бе причината да се съглася. Явно обаче Яфа не бе разбрал, че сме изпаднали. Може би това е вследствие на факта, че до 4 часа сутринта е бил в столична дискотека.”

– сподели Кавдански

“В такава ситуация обаче е най-важното какво казва треньорът. Той няколко пъти му извика от скамейката аз да бия дузпата. Това нещо го е чул и г-н Стойне Манолов и вероятно поради тази причина реагира по този начин и влезе на терена. Видя, че въпреки думите на треньора, моят колега не искаше да ми даде топката за изпълнение. За съжаление не вкарах. Имах голямото желание да съм последния играч вкарал гол за този отбор и така да завърши моя престой в “Царско село”. Във футбола е така. Видяхте, че вратарят имаше ден и през първото полувреме спаси и друга дузпа.

– допълни Кавдански
Юсуфа Яфа трябваше да изпълняава наказателния удар, но не му бе позволено.

Играчът бе попитан дали е пропуснал и дузпата нарочно. Последва следният отговор:

“Мога да кажа само едно. Аз съм чист пред себе си, пред съотборниците си, треньорите и моето семейство. Който иска съм готов да застана на всякакви детектори на лъжата, ако ще и на разпит в прокуратурата. Готов съм и да ме хипнотизират. Цялата истина за дузпата вече я казах преди малко. Който иска нека ме разпитва. Няма проблем.”

– завърши Кавдански

Мнението на “Ритнитопъ”: Страхотно е, че бившият капитан на ‘царете’ Мартин Кавдански изразява и различна гледна точка от тази на Юсуфа Яфа. Кавдански обвинява Яфа, че поради алкохолните му приключения не е успял да осъзнае изпадането на отбора. Интересното е, че Яфа твърди, че е именно той е искал да поеме цялата отговорност при изпълнението на дузпата, за да помогне на отбора си. Във всеки случай този казус не звучи праводоподобен. Отново ще напишем в частта с мнението ни, че е крайно време отговорните органи да разгледат този случай и да бъде разследвано какво точно се е случило!

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *