Press "Enter" to skip to content

Юсуфа Яфа проговори. Стигнало се е и до смъртни заплахи.

Бившият нападател на “Царско село” Юсуфа Яфа проговори за скандала със собственика на клуба Стойне Манолов, който се разрази в заключителни минути на двубоя срещу Локомотив (София) от последния кръг в efbet Лига.

Ето какво написа атакуващият футболист в социалните мрежи:

“Позиционирах топката, за да изпълня дузпата и “капитанът” дойде отнякъде с желанието той да стори това. По време на тренировки, когато упражняваме дузпи, никога не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях изненадан и го попитах защо го прави.

Когато разбрах, че той мисли единствено за себе си, а не за отбора, взех топката обратно и казах, че аз ще поема отговорността. В тази ситуация във футбола, когато играч вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници трябва да го подкрепят. Но, както изглежда, тук капитанът и моите съотборници мислят само за собствения си интерес.

В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне и затова исках да изпълня дузпата – с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! “Капитанът” го прие лично. В един отбор капитанът не се поставя над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже “Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб”.

– написа Яфа.
Юсуфа Яфа позиционира топката за изпълнение на дузпа.

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде твърде много – беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза “Напусни преди да те убия!”.

В крайна сметка “капитанът” взе топката, за да изпълни дузпата и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!”

– допълни Яфа.
Собственикът на клуба Стойне Манолов, който влезе на терена, по-късно обясни, че “Царско село” ще бъде закрит.

Собственикът на “Царско село” Стойне Манолов обяви пред клубния сайт преди два дни, че отборът приключва със същестуването си. Като основни причини той изтъкна, че “ инвестицията на пари в българския футбол е най-лесния начин да ги загубиш”.

Отборът на “Царско село” отпадна директно във Втора лига за сметка на “Ботев” (Враца), който ще играе бараж за оставане в българсския футболен елит срещу “Етър” (Велико Търново).

Мнението на “Ритнитопъ”: Изобщо не е нужно да казваме, че е недопустимо футболист да бъде заплашван по този начин. Независимо от клуба, в който се подвизава. Всички видяхме яростната реакция на собственика на “Царско село” Стойне Манолов, който слезе на терата и започна да се разправя със своя футболист. Видимо бесен, Манолов по всяка вероятност е имал своята причина за реакцията си. Нека поразсъждаваме каква е тя?

Ако инвестицията в българския футбол не е рентабилна и Манолов вече така или иначе е решил да сложи край на проекта “Царско село”, то тогава защо изпусна нервите си по такъв начин? Вероятно залогът е бил съвсем различен. И под залог можем да интерпретираме думата в буквалния й смисъл…

“Ритнитопъ” иска да попита къде е прокуратурата в този случай? Цяла България видя какво стана. Единствените слепи са тези, от които зависи нещо…

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *