Press "Enter" to skip to content

“Спартак” (Варна) ще домакинства в… Разград?

Поради невъзможността за получаване на лицинз на собствения си стадион, “Спартак” (Варна) по всяка вероятност ще домакинства в Разград.

В началото на месец май феновете на футбола във Варна получиха страхотна новина. Един от традиционните български отбори, този на “Спартак” (Варна) се завръща в българския футболен елит от следващия сезон. “Соколите” завършиха на третото място във Втора лига и това им даде право на директна промоция в efbet лига. Повече за завръщането на “Спартак” прочетете тук:

Радостта на феновете на “Спартак” е наистина огромна, защото това бе дългоочакван момент, след всичко, което се случи с клуба. Също така ще бъдем свидетели на варненско дерби през следващата кампания. В момента дербита има само в София и Пловдив, а те със сигурност създават здравословна конкуренция за футболното развитие в даден град. Е! Вече и Варна може да се похвали с футболно дерби. Повече за битката между “Спартак” и “Черно море” през годините, погледната през историческата призма, можете да прочетете тук:

Всичко дотук е страхотно. Има едно НО. “Спартак” няма да може да домакинства в своя дом. По всяка вероятност, както твърди и “Тема Спорт” “соколите” ще домакинстват на стадиона на “Лудогорец” в Разград.

Това ще се случи за началото на сезона и е продиктувано е от липсата на осветление на клубния стадион. Спартак почти сигурно ще домакинства на „Хювефарма Арена“. Ръководството и общината са започнали работа по изграждането на осветлението, но това ще отнеме около три месеца. Затова в началото соколите ще приемат съперниците си на съоръжението на Лудогорец. Все пак от БФС може и да разрешат на Спартак да домакинства на своя стадион за някоя среща, какъвто компромис бе направен с Арда Кърджали.

– пишат от “Тема спорт”.
Стадионът на “Лудогорец” е най-модерният в България.

До решението за Разград се е стигнало, след като от Лицензионната комисия са отказали на варненци опциите със стадионите в Балчик и Каварна, които имат осветления, но не покриват куп други критерии. Вариантът за „Тича“ засега не съществува.

– пишат от “Тема спорт”.

Проблемът с осветлението не е само при “Спартак”. Друг отбор-новак в елита, този на “Хебър” (Пазарджик) изпитва същите трудности и цялата община се е впрегнала да осигури осветлението на стадиона, но дали това ще се случи е съвсем друг въпрос. Повече за казуса на “Хебър” прочетете тук:

В Бургас пък ситуацията е още по-плачевна. В морския град двата най-големи отбори “Нефтохимик” и “Черноморец” се карат за един селски стадион в квартал “Долно езерово”. Не смешно, а трагично. Повече за бургаския футбол и актуалното му състояние, прочетете тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Не е странно. Даже е очаквано отборите, които влизат в българския футболен елит да не домакинстват на собствените си стадиони. Все още не знаем дали “Етър” ще се участва през следващата кампания в efbet Лига, но ако това не се случи, всички нови отбори ще домакинстват на чужди стадиони. По този начин няма как да се “прави футбол”. Какво е футболът без фенове? Докато “Септември” (София) има избор да домакинства някъде в столицата, “Спартак” и “Хебър” ще трябва да пътуват километри, за да домакинстват. Това просто е абсурдно, но е такова. Представете си да сте фен на “Спартак” и да трябва да ходите в понеделник до Разград, за да гледате своя отбор. Или още по зле, да сте фен на “Хебър” и в понеделник в 15:00 да пътувате до Пловдив, за да подкрепяте “домакинския” тим. Невъзможно. И после защо няма фенове по стадионите. Няма стадиони. Не фенове. Скоро може да няма и фенове. Защото никой не мисли за тях!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *