Press "Enter" to skip to content

ЦСКА 1948 с рязък завой. Правилна ли е посоката?

ЦСКА 1948 наруши традиция, с която бяхме свикнали – да залага на български футболисти.

ЦСКА 1948 бе един от отборите в България, който разчиташе единствено на български футболисти. Това постепенно започна да се променя, но до момента единствено на сайта на клуба се забелязваха няколко чуждестранни футболисти, които не записваха никакви минути.

Повечето чужденци нямат и една записана минута за клуба.

Собствениците на клуба многократно са заявявали, че нямат намерение да променят своята стратегия за налагане на български футболисти, тъй като именно по този начин искат да покажат, че те са истинският първоприемник на ЦСКА. Ето какво пише и на клубния сайт:

Концепцията за развитие на клуба се базира на налагане на български футболисти и баланс между опитни и млади състезатели.

– пише на сайта на клуба.
Френският футболист дори няма пълен мач с “червените”.

Единственият чужденец, който има минути за ЦСКА 1948 е Дуде Ндонгала, който дори няма и пълен изигран мач. Масово чужденците в отбора играеха във втория отбор, който се подвизава във Втора лига. В последните месеци на няколко пъти привлеченият от “Арда” Жуниньо бе хвален, че се представя страхотно с екипа на ЦСКА 1948 във втория ешелон на българския футбол.

Нищо обаче не изглеждаше толкова сериозно до момента, в който Николай Киров напусна клуба. Атаката на отбора изглеждаше истински опасна и това не е субективно изказване, а самата статистика. ЦСКА 1948 е отборът с втората най-силна атака през сезона във efbet лига. Единствено “Лудогорец” има повече отбелязани попадения през сезона.

Цели 51 попадения бяха отбелязани през кампанията.

Споменаваме именно атаката на тима, тъй като в тази част на терена играят футболисти като Галин Иванов, Георги Русев и Александър Колев, които несъмнено се представиха страхотно през изминалата кампания. Днес обаче от клуба обявиха изненадващо попълнение. Звездата на “Локомотив” (София) Октавио Мантека ще продължи кариерата си в България, именно в отбора на ЦСКА 1948.

Днес Октавио официално бе обявен.

Октавио определено бе един от най-добрите футболисти на столичните “железничари” и освен, че бе ядро на отбора, можеше да се похвали както с невероятни попадения, така и с прекрасни асистенции, които помогнаха на водения от Иван Колев тим да се спаси от изпадане във Втора лига.

Въпреки че ЦСКА 1948 разполага с футболисти на тази позиция, клубът решава да се сдобие с още един футболист-архитект. И то чужденец.

Постепенно броят на чужденците в българския футбол нараства, като вече достигна 40%

Мнението на “Ритнитопъ”: Привличането на Октавио е ход, който ясно ни показва, че клубната политика се променя. По всяка вероятност идването на Любослав Пенев в ЦСКА 1948 е било обвързано именно със завоя, който братята Найденови предприемат. Дали специалистът пръв е заявил условията си, или е избран именно поради тази причина е въпрос, на който не можем да отговорим. Няма да излъжем, ако кажем, че ЦСКА 1948 ни бе един от най-симпатичните отбори в първенството, защото налагаше само и единствено български футболисти!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *