Press "Enter" to skip to content

“Колежа” ще отвори врати в края на година!

Днес стана ясно, че домът на “Ботев” (Пловдив), по-известен като Колежа ще отвори врати на 19.12.2022 година!

Строителят на стадион “Христо Ботев“ (“Колежа”) Илиян Филипов увери, че на 19-и декември 2022-а година “канарчетата” ще могат да се завърнат в своя дом.

След среща в общината собственикът на фирмата- строител добави, че Антон Зингаревич е поискал разрешение да изгради още три терена за детско-юношески футбол на базата в „Коматево“.

„Срещата при кмета мина абсолютно нормално. Изчистиха се всички неща, които се чакат. Уточнихме и парапетите. Полицията не съгласува първоначалния проект. Искаха между терена и трибуните да има високи парапети. Феновете казаха, че това не е нормално. Разбраха се с полицията да дойдат следващия вторник, за да получим финалния проект за парапетите. Ние сме ги поръчали вече и се изработват. Всички проблеми са изчистени. За седалките чакаме поръчка. И в момента могат да се монтират, но на два сектора. Другите два сектора до 45 дни трябва да бъдат приключена хидроизолацията. Тогава ще можем да монтираме на целия стадион. Всичко друго върви. Металната конструкция сме поръчали. Ще се постараем декември да е готова. Каквото мога като допълнителна конструкция ще бъде монтирана до декември. Гоним акт 16 да имаме до тогава. Декември “Ботев” да влезе в „Колежа“ това гоним“.

каза Илиян Филипов.
Строителят Илиян Филипов в своя офис

„Не е по-различна тази среща. На всяка една среща излизат допълнителни неща. На тази излезе, че конструкцията на таблото е предвидена точно там, където няма да изграждаме метална конструкция. Винаги излизат такива неща. Все пак това е голямо съоръжение. Разберете го това нещо. Решаваме ги тези неща по най-бързия начин.

Зингаревич е щастлив.  Пое един ангажимент. Беше си го поставил да вкара “Ботев” в Европа. Направи го. Трябва да радва всички фенове. Каза, че продължава с каузата и ще инвестира колкото трябва. Поиска от общината терените до „Коматево“, за да изгради още три терена за детско-юношески футбол. Този човек първо го попитах кой ще вземе терените. Той категорично каза клубът, защото иска всичко, което се изгражда да е за клуба. Мога да кажа само евала!

Двугодишният период отдавна го няма. Проектът до ден днешен влиза в общината. Можех да не съм започнал да строя. По договор трябва да получа от общината всички заверени от тях проекти. Ние чакаме още проекти. Може би след 35-40 дни ще ги получа тези проекти. Не е незаконен строежът. Можем да кажем, че на 19.12.2022 година Ботев ще влезе на „Колежа“.”

– каза още Илиян Филипов.

Новината, която пловдивските “ботевисти” получиха днес е наистина прекрасна. Преди месец собственикът Зингаревич публикува чрез страницата на клуба клип, в който разказва за плановете си и увери, че стадион ще има. Вече нещата наистина изглеждат по-добре, за разлика от преди четири месеца, когато проблемите с “Колежа” бяха налице. Все пак и тогава имаше събиития, които говореха за сериозността на проекта.

Мнението на “Ритнитопъ”: Ако трябва да бъдем истински искрени, в началото на сезона не бяхме убедени, че “Ботев” го чакат хубави времена. Руският бизнесмен Антон Зингаревич, който е известен с това, че бе собствениик на английския “Рединг”, не звучеше като да има сериозни планове за развитието на клуба. В края на сезона обаче Зингаревич наистина изпълни целта си и успя да позиционира “Ботев” на европейската карта. Новината за развитието на ДЮШ и терените на “Коматево” също е радостна, но няма да прибързваме с празненствата преди да видим завършени проектите!

Относно “Колежа”, по всичко личи, че това ще бъде първият нов български стадион. Дали ще се случи до края на година е въпрос, на който не можем да отговорим. Също така не знаем колко ще струва строежа, поради настоящата инфалция и поскъпването на материалите. Следим казуса отблизо.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *