Press "Enter" to skip to content

Стадион “Васил Левски” вече не покрива лицензионните изисквания на UEFA!

Националният стадион “Васил Левски” вече не покрива изискванията на UEFA заради осветлението!

Много сериозен проблем възниква пред българския футбол и особено пред участниците ни в евротурнирите. Националният стадион “Васил Левски” вече не може да покрие изискванията на UEFA за 4-а категория, която може да приема мачове на националните отбори и груповата фаза на трите турнира на евроцентралата.

Причината е в осветлението, което се оказало по-слабо от последните изисквания на евроцентралата за категоризацията на стадионите, информира „24 часа“.

Това е и една от причините и за преместването на националите в Разград извън наема, който се плаща за ползването на “Васил Левски”.

Стадион “Васил Левски”

Ръководството на държавната фирма “Национална спортна база”, в чийто капитал е стадионът, е информирано за проблема, който обаче може да се задълбочи не заради националите, а заради турнирите.

Извън шампионите нито един от другите отбори няма стадион за груповата фаза. “Българска армия” е руина, на “Георги Аспарухов” има един нормален сектор. Все пак в Пловдив скоро ще има хубав стадион, след като “Колежа” е почти готов да бъде пуснат.

Така при добро стечение на обстоятелствата може да се стигне до невероятна криза, ако всички вземат да се класират в груповата фаза.

UEFA по принцип прави невероятни компромиси с “Васил Левски” от години заради липсата на паркинг и още един куп проблеми. Заради “Лудогорец” бе направена т.нар. президентска ложа, която е задължителна за груповата фаза на Шампионската лига. Гостите в София се канят в закритата лекоатлетическа писта, а за офиси се прегражда баскетболната зала.

Така единствено остава стадион “Хювефарма Арена”, който отговоря на всички изисквания.

Хювефарма Арена”

Един от елитните стадиони – “Лазур” в Бургас, бе съсипан след фалита на ПФСК “Черноморец”, а и загуби част от прилежащата инфраструктура заради дългове и отнемането им от частни съдия-изпълнители.

Мнението на “Ритнитопъ”: Просто е жалко. Точно седмица след изиграването на европейски футболен финал в Тирана, Албания, се оказва, че националният стадион “Васил Левски” не отговаря на критериите на UEFA за лиценз. И тук ли господата от БФС биха имали какво да кажат? Каквото и да кажат никой няма да ги слуша, защото това е висша форма на предателство към българския футбол. И особено към феновете. Представете си как привържениците на ЦСКА София, “Левски” и “Ботев” пътуват до любимия Разград, за да домакинстват. Със сигурност ще се наложи да си платят и наема. И казвайки последното, може би всичко е нарочно. Кой знае…

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *