Press "Enter" to skip to content

Новостите в Пазарджик. Развръзката в “Хебър”!

Кметът Тодор Попов най-после взе отношение по казуса на “Хебър” (Пазарджик).

През последните седмици за “Хебър” (Пазарджик) се изписа много. Излезе информация, че италианско-швейцарския консорциум, който държеше властта в “Царско село” ще застане начело на новака в елита! Тази новина притесни голяма част от феновете на клуба и реакцията не закъсня. Повече прочетете тук:

Привържениците на отбора призоваха кмета Тодор Попов да излезе с позиция относно случващото се в отбора. Няколко дни по-късно това се случи. Кметът на Пазарджик коментира актуалните теми, свързани с отбора, като най-интересно бе да разберем как протича “италианското” приключение в града.

Кметът Тодор Попов призна, че в момента се водят преговори с „няколко потенциални партньори“ на Община Пазарджик, чрез които ще бъде обезпечена издръжката на “Хебър” в елита на България:

„Трябва да е ясно, че Община Пазарджик няма как да отделя по 5-7 милиона лева на година за участието на Хебър в Първа лига. Ние не искаме повторение на филма „Тя танцува едно лято“, а ще гоним класиране на oтбора възможно най-далеч от зоната на изпадащите. Това без партньори няма как да направим. Затова не виждам нищо смущаващо във факта, че търсим един вид съдружник в издръжката на отбора, независимо дали това са италианци или някакви други хора.

– заяви кмета на града
В последния епизод на “Обзор на кръга” коментирахме именно случващото се в “Хебър”.

В конкретика тази тема ще бъде изяснена до две седмици, тъй като най-късно от 13 юли отборът трябва да започне подготовка. Вероятно бъдещият състав на Хебър ще бъде компилация – 50/50 чуждестранни футболисти и такива от родния шампионат. Няма как само с момчетата, които до момента Хебър беше във Втора лига да играем успешно с най-добрите. Това просто не е реално.

Затова ние ще потърсим едно надграждане, едно по-високо ниво на качества, самочувствие и манталитет, така че Хебър да се задържи трайно при най-добрите. Това важи и за треньорските кадри. Промени ще направим и в ръководството на клуба. Аз мога само да благодаря на всички тях за това, което сториха до момента – щом сме в Първа лига значи са си свършили работата добре, но сега идва ред да отворим първата страница от една нова книга, затваряйки последната страница от старата“

– допълни Тодор Попов
Kметът на града Тодор Попов.

Друга важна тема около “Хебър” е отговорът на въпроса къде би домакинствал отбора от Пазарджик. Според прогнозите на кмета тимът ще може да играе домакински мач на стадион „Георги Бенковски“ не по-рано от средата на месец септември.

„Инсталирането на осветление не е просто да забиеш четири стълба и да сложиш лампите. Това е сериозна работа, която е свързана с провеждане на куп съпътстващи дейности – проектиране и инженеринг, изготвяне на поръчка, избор на изпълнител, документация, съгласуване, строителни работи и т.н. Но ние трябва да направим това, така че в крайна сметка феновете на Хебър да могат след това си гледат отбора на домашен терен“ 

– заяви градоначалникът.

Той допълни, че до края на седмицата ще стане ясно окончателно на кой стадион “Хебър” ще приеме първите си няколко съперника. Вариантите са София, Пловдив и Стара Загора, като първото желание на кмета на Пазарджик е това да бъде стадион в Пловдив, който е най-близката дестинация.

Тодор Попов анонсира и промени в детско-юношеската школа на “Хебър”. Той обяви, че до две седмици там ще бъде направена рокада, като мостикът ще бъде поверен на „известно име във футболните среди, пазарджиклия“:

„Феновете говорят и искат наши, местни футболисти. Но къде са, не ги виждам? То ги няма и в другите български професионални клубове от Първа лига. В един “Ботев” (Пловдив) имаше мрънкане в началото, но ето, че стигнаха трето място и евротурнири с чуждестранни собствeници и треньорски щаб“.

– заяви Тодор Попов.

Мнението на “Ритнитопъ”: От коментара на кмета на Пазарджик Тодор Попов се потвърждават доста от нещата, които през последната седмица бяха обект на интерес. По всяка вероятност италианският консорциум ще поеме юздите в отбора. Това означава няколко неща, две от които от същинско значение.

Феновете на “Хебър” ще успеят да се насладят на по-голямата част от сезона, гледайки любимия си отбор в своя дом – стадион “Героги Бенковски”. В случай, че бившите спомоществователи на “Царско село” се озоват в Пазарджик осветление ще има.

Треньорът Николай Митов, който е начело на тима от над 1300 дни, може би ще бъде освободен от своя пост за сметка на италианеца Серсе Козми. Подобни случаи наблюдавахме както в “Царско село”, така и в “Ботев” (Враца). Доколко италианските треньори са подготвени за българската реалност е съвсем друга тема.

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *