Press "Enter" to skip to content

Черно тото, нов национален стадион и още нещо. Какво каза министърът на младежта и спорта Радостин Василев днес?

Днес министърът на младежта и спорта Радостин Василев бе на гости на “Защо, господин министър?” по btv.

Може би най-интересната част от разговора с Радостин Василев отново ни показа, че българският футбол е замесен в нечестни игри и по-точно в уредени футболни срещи. За какво става дума?

„От Брюксел ме информираха,  че в средата на месец май се разследва съмнителен мач. Сигналът е от УЕФА за мач от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни.

Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото е отражение, че не желаят да се борят за него и това доведе до оранжевата нота за този мач“.

каза Василев пред BTV.

Държим да напомним, че само преди малко повече от една седмица, Борислав Михайлов отново попадна в светлината на прожекторите, тъй като се оказа пряко замесен в уговарянето на срещата между България и Естония, изиграла се в Анталия преди повече от 10 години. Повече по този казус, прочетете тук:

Освен темата с черното тото, министърът коментира и слуховете за нов национален стадион, които се оказаха истина. България ще проектира нов национален стадион през 2023 година!

“България остава последната държава на Балканския полуостров със стадион в толкова тежко, изключително компромисно състояние. Догодина екипът на Министерството на младежта и спорта е заложил много сериозна сума за започване на проект на нов национален стадион. Министърът на финансите е информиран за това, който помоли за специална 4-годишна програма по проект“.

добави той в предаването „Защо, господин министър?“ пред Мария Цънцарова по bTV.
Министърът Радостин Василев

„Провели сме разговори с главния архитект. Няма особено голям избор във възможностите за място на новия национален стадион. Ще го направим след широко обществено обсъждане. Вариантите са няколко. Единият е летище София, другият е изходът за Пловдив срещу резиденция „Врана“, а третият е Обеля-Люлин.

Най-добър хоризонт има този за пътя за Пловдив срещу резиденцията. Там се намира огромен държавен имот, който с определени подобрения на инфраструктурата, може да стане страхотен национален стадион. Догодина проектираме”.

– каза още Радостин Василев.

Василев коментира и управлението в спорта при ГЕРБ, като уточни, че Красен Кралев трябва да бъде “първият човек, на когото да бъде поискан имунитета от главния прокурор. Ако има доблест сам да се откаже от него, сега е народен представител и срещу него трябва да започнат проверки”.

Мнението на “Ритнитопъ”: От една страна сме изключително радостни, че Радостин Василев не се отказва дори и за момент от желанието си да се бори с проблематиката в българския спорт. Интересни са средствата, с които иска да постигне целите си, но трябва да имаме предвид, че голяма част от “сините” привърженици нямат доверие във Василев.

Смятаме, че трябва да бъде обърнато внимание и на спорта по ниско населените места, за да може да функционира правилно българския футбол. Нов национален стадион е крайно нужен, но не и задължителен. Тези пари могат да бъдат инвестирани в съореженията на големите български клубове, за да се покачи нивото на клубния футбол, изконна част от развитието и на националния ни отбор.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *