Press "Enter" to skip to content

Симеон Мечев пред “Ритнитопъ”: Най-важното е стадионът в Стара Загора да е пълен!

Халфът на Симеон Мечев беше гост в предаването на “Ритнитопъ” – “Лятна треска”. В него 32-годишният халф на “Берое” говори открито за сезона на “зелените”, за трудностите през пролетния полусезон и назова главния виновник за финансовото оцеляване на “Берое” през зимата.

– Симеоне, ти поднови договора си с “Берое”. Означава ли това, че трудностите за клуба са в миналото?

– Факт е, че досегашният спонсор “ТЕЦ-2” няма да финансира “Берое” повече. Аз съм старозагорец, тъй че решението да остана не подлежеше на някакви преговори. “Берое” е приоритет за мен. Модерно е да се казва, че от малък човек е фен на “Левски” или ЦСКА. Аз подкрепям “Берое” – това е емблемата на нашия град!


– Как оценяваш изминалия сезон 21/22?

– Чисто футболно – положително. Когато г-н Хубчев дойде в заварено положение, точно преди началото на пролетния полусезон, никой не очакваше от нас да се борим за евроквота до последния мач. С по-малка група, но много здрав колектив, напълно заслужено си извоювахме правото да се борим за участие в евротурнирите. Дори бих казал, че надиграхме “Ботев” през второто полувреме.


– Разкажи малко повече за пролетния полусезон и трудностите, които ви следваха. Петър Хубчев след всеки мач припомняше, че вие сте герои в контекста на състоянието на “Берое”.

– Още в началото, когато г-н Хубчев застана начело, се разбрахме че ще даваме всичко от себе си във всяка тренировка и всеки мач. Мисля, че се постарахме да изпълним този апел. През зимата се опитаха по грозен начин да затрият отбора. Кметът на града Живко Тодоров положи неимоверни усилия, за да може клубът да съществува. Той остави “Берое” в елита. Имаше много хора, които се разхождаха с шалове и тениски, призоваваха за подкрепа, но накрая се гледат делата.

– Сезонът беше труден, но имаше и добри моменти. Имаш ли любим?

– Победата над “Локо” (Пд) вкъщи. Победихме в последната минута. Целият отбор, а целият град изпита голяма радост. Да, не спечелихме купа, но все пак трудът ни се възнагради!– Къде трябва да се подобрявате, за да изглеждате по-добре през новия сезон?

– Навсякъде! Не забравяйте, че ще се прави напълно нов отбор. Знаете, че ще отнеме време, за да се стиковаме. Тежките времена сега настъпват, както неведнъж каза нашият треньор. За него също предстоят трудни моменти. Надявам се по-бързо да бъдем окомплектовани.

– Очакваш ли да имаш повече млади съотборници от школата? Можеш ли да откроиш талантите на “Берое”?

– Това е наболяла тема във всички клубове у нас. Младите трябва да разберат, че нищо не идва даром! През пролетния полусезон над 20 юноши тренираха с първия отбор. Треньорът е наясно с качествата им. Крайната преценка е тяхна. Ако някой покаже, че е готов, със сигурност ще получи шанс! Има талантливи момчета, но не искам да ги назовавам, не е коректно.

– Усетихте ли подкрепата от феновете, особено по време на втория полусезон?

– Със сигурност! Позабравихме какво е да се пълни нашия стадион. В последните три мача – дали навън, дали вкъщи, ние се чувствахме домакини, за което благодаря на хората. Трябва отново да запалим искрата в хората, за да се върнат по-масово по стадионите.


– Да се отклоним малко от Стара Загора и да отидем на изток – към Бургас. Ти си бил играч в бургаски клубове. Защо в момента футболът там е в отчайващо състояние?

– Имам приятели от Бургас, с които коментираме тези проблеми. Прекалено много интриги има там. Също така не смятам, че Бургас е футболен град, както много хора казват. Когато отборите им бяха в “А” група, никой не ходеше на мачовете. Единствено при проекта “Черноморец” с треньор Красимир Балъков имаше уживление. Последваха много фалити, новосъздадени клубове. Грешната политика на ръководенето им доведе до тази ситуация.

– Искаш ли да кажеш нещо на феновете на “Берое”?

– Нека вдигнем посещаемостта на стадиона! Призовавам ги да направят така, че онези статистики по вестниците, които гласяха, че “Берое” е след лидерите по посещаемост в домакинските срещи, да се завърнат! Най-важното е стадионът да е пълен, защото и за нас е най-приятно, когато усещаме подкрепата на хората.

Цялото интервю със Симеон Мечев можете да изгледате тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Личи си, че Симеон Мечев живее със “зелената” идея. Бидейки старозагорец, бъдещето на клуба не му е безразлично. Това е от огромно значение, защото този тип футболисти са готови да останат, въпреки тежките времена.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *