Press "Enter" to skip to content

Красимир Костов пред “Ритнитопъ”: До дни ще разбера дали оставам във Враца!

Вратарят на “Ботев” (Враца) Красимир Костов беше гост в предаването на “Ритнитопъ” – “Лятна треска”. В него 27-годишният страж даде обяснение защо “врачани” свалиха нивото, коментира бъдещето си и разказа за празненствата след успеха над “Етър”.

– Краси, поздравления – спасихте се! Голям ли беше купонът след мача с “Етър”?

– Да, голям беше, но и заслужен! Сезонът беше тежък, трябваше да положим много усилия, за да постигнем целта си.

– Беше на гости в предаването през есента, но тогава ситуацията беше различна. Бяхте приятната изненада в първенството. Какво се обърка след това?

– Представянето през есента за нас беше прилично. Не успяхме да надградим след паузата, а и имахме вътрешноклубни проблеми, които повлияха.

– Напускането на Дориан Бабунски също повлия…

– Със сигурност. Дориан беше и остава все още много класен централен нападател. За нашия отбор беше много ценен. Радвам се, че той ни напусна, защото отговаря на неговите цели. Той иска да се развива и да се утвърди в националния отбор на Северна Македония. Да, за нас беше тежко, а и не успяхме да го заменим пълноценно.

Гледайте целия епизод с Красимир Костов тук!


– Според теб раздялата с Даниел Моралес повлия ли положително на отбора?

– С него работихме отлично. За него и екипа му мога да говоря само с уважение. Знаете, че когато резултатите са слаби, треньорът си тръгва пръв. След промените отборът намери себе си и затова успяхме да се спасим.

– Сезонът лично за теб бе повече от добър. Направи 132 спасявания, с което побеждаваш 19 от 20-те титулярни вратари във Висшата лига – само вратарят на “Лийдс” е направил повече от теб. Доволен ли си?

– Не знаех за тази статистика. Радвам се, че съм успял да помогна на отбора по някакъв начин. Но въпреки това допуснахме страшно много попадения.

– Статистиката сочи, че всъщност защитата ви се е представила на много високо ниво. Изненадва ли те това?

– Много съм изненадан. През първия полусезон се представяхме добре, но пролетта беше много слаба за нас. Аз лично очаквах много повече от нашия отбор.

Костов е един от любимците във Враца и неведнъж е извеждал отбора с капитанската лента.

– Можеш ли да коментираш ситуацията на високите етажи в клуба? Италианци ли са начело на клуба, или местен човек?

– Тепърва ще се срещам с новите ръководители. Най-големият виновник за съществуването на “Ботев” (Враца) в елита е кметът на града Калин Каменов. Надявам се всичко да се разбере в най-скоро време.

– Медиите те пращат в “Берое”. Какво е бъдещето ти?

– В следващите дни всичко ще се разбере. Тепърва имам среща с ръководителите на “Ботев” и всички, включително и аз, ще разберем бъдещето ми.

Мнението на “Ритнитопъ”: Дори и да не остане във Враца през следващия сезон, Красимир Костов доказа през последните кампании, че е футболист, който дава всичко от себе си на терена. Няма да е лъжа, ако предполжим хипотезата, че “Ботев” (Враца) можеше и да е отпаднал от efbet Лига, ако на вратата не бе Костов.

Пожелаваме всичко най-добро на Краси, и се надяваме един ден да го видим и с националната фланелка на българския национален отбор.

Колкото се отнася до Враца, традицията от последните два сезона повелява отборът да се спасява в последния момент. Ще се случи ли същото и през следващия сезон? Предстои да разберем!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *